1. Haberler
  2. Güncel
  3. ‘5 General emekli edildi, haberleri yok’

‘5 General emekli edildi, haberleri yok’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Barış Terkoğlu, emekli edilen albayların listesinin yayımlanmadığına dikkat çekti. Konuyu sorduğu emekli albay Üçok’un “Tunceli, Bursa, Kahramanmaraş, Bitlis, İzmir il jandarma komutanı generalleri emekli etmişler, haberleri yok” dediğini aktardı.

Gazeteci Barış Terkoğlu bugünkü ‘Jandarma’da neler oluyor?’ başlıklı yazısında, atama, terfi ve emeklilik kararlarını gündeme taşıdı. ‘Genel olarak TSK’deki atama kriterlerinin tarikat, siyaset ve adamı olmaya indirgenmesi’ eleştirilerinin yapıldığını vurgulayan Terkoğlu, Jandarma’daki emekli edilen albayların isim listesinin yayımlanmasının da dikkat çekici olduğunu yazdı.

Terkoğlu, konuyu sorduğu emekli albay Ahmet Zeki Üçok’un şunları söylediğini belirtti:

“Jandarma işi bir adım daha ileri götürmüş vaziyette. Jandarma emekli edilen generallerin isimlerini bile yayımlamadı. Tunceli, Bursa, Kahramanmaraş, Bitlis, İzmir il jandarma komutanı generalleri emekli etmişler, haberleri yok. Cumhurbaşkanın yayımladığı kararnamede Jandarma Genel Komutanlığı emrine atandıkları yazıyor.

Tümgeneraller Ferdi Korkmaz, Nuh Köroğlu, Engin Çırakoğlu, Tekin Aktemur, Gökhan İnan; tuğgeneraller Eyüp Subaşı ve Osman Kılıç’ı emekliye sevk etmişler, ancak Jandarma Genel Komutanlığı emrine alındıkları yazıyor.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘5 General emekli edildi, haberleri yok’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir