8 kentte eş zamanlı operasyon: Çok sayıda gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul merkezli 8 ilde yapılan operasyonu da ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü’nün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Seçime sayılı günler kala bir gözaltı operasyonu da İstanbul merkezli yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 8 kentte düzenlenen operasyonda çok sayıda ESP, SKM, ETHA ve SGDF’li gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Nadiye Gürbüz ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilli adayları da bulunuyor.

Dosyada gizlilik ve avukat kısıtlılığı

Ezilenlerin Hukuk Bürosu, Twitter hesabından “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında çok sayıda ESP, SKM, ETHA ve SGDF’li müvekkilimizin evlerine düzenlenen polis operasyonuyla gözaltına alındığını öğrendik. Dosyada gizlilik ve avukat kısıtlılığı var” diyerek, gözaltına alınanların isimlerini verdi.

Gözaltına alınanlar

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şöyle: ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, ETHA editörü Nadiye Namoğlu Gürbüz, ESP PM üyesi Uğur Ok, Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Adayı Burcu Ayyıldız, Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili Adayı Meryem Yıldırım, Yeşil Sol Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Müslüm Koyun, Serdal Işık, Leyla Can, Sadrettin Polat, Selfinaz Göçmen, Hasan Polat, Sinem Çelebi, Kalender Polat, Merve Havalı, Bedran Çoğaltay, Adnan Özcan, Ebrar Uz, F. Deniz Kanpolat, Tuncay Yıldırım Özen. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
8 kentte eş zamanlı operasyon: Çok sayıda gözaltı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir