81 ilde operasyon: 100 gözaltı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakanlıkça, ‘Zehir’ ve ‘Zehir-2’ adlı operasyonlarda yaklaşık 1000 adreste arama yapıldığı, 100’den fazla şüphelinin de gözaltına alındığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce gerçekleştirilen ‘Zehir’ ve bugün başlatılan ‘Zehir-2’ operasyonlarında yaklaşık 1000 adreste arama yapıldığı, 100’den fazla şüphelinin de gözaltına alındığı açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ekipleri, kaçak veya sahte alkollü içkinin üretimi ve tüketicilere ulaştırılmasını önlemek amacıyla operasyonlarına devam ediyor.

Merdiven altı olarak tabir edilen, uygun olmayan koşullarda yasa dışı olarak üretilen ve zehirlenme olaylarına neden olan sahte ve kaçak alkollü içki ile mücadele çalışmaları kapsamında, KOM Daire Başkanlığı koordinesinde 2021 yılında başta ‘Zehir’ ve ‘Alkol’ kod adlı operasyonlar olmak üzere birçok operasyon gerçekleştirildi.

‘Zehir-2’ Operasyonu Başlatıldı

DHA’da yer alan habere göre bu doğrultuda KOM ekipleri; sahte ve kaçak alkolü içki üretim veya sevkini yaptığı değerlendirilen kişiler ve suç gruplarına yönelik 81 ilde bugün ‘Zehir-2’ kod isimli operasyonu başlattı. Operasyon kapsamında; ülke genelinde yasa dışı imalathane ve depo olarak kullanılan, yetkisiz etil alkol satışı yapılan 563 adreste arama yapılırken, ilgili cumhuriyet başsavcılıklarınca haklarında gözaltı kararı bulunan çok sayıda şüpheli yakalandı.

Öte yandan ‘Zehir’ ve ‘Zehir-2’ kod adlı operasyonlarda yaklaşık 1000 adreste arama yapıldığı, 100’den fazla şüphelinin de gözaltına alındığı belirtildi.

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
81 ilde operasyon: 100 gözaltı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir