1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van Emek Gençliği, Üç Fidan’ı idam edilişlerinin 50’inci yılında yaptığı basın açıklamasıyla andı

Van Emek Gençliği, Üç Fidan’ı idam edilişlerinin 50’inci yılında yaptığı basın açıklamasıyla andı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Emek Gençliği, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 50’inci yılı nedeniyle Emek Partisi Van İl Başkanlığında basın açıklaması yaptı.

Van Emek Gençliği, 6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı idam edilişlerinin 50’inci yılında Emek Partisi Van İl Başkanlığında yaptığı açıklamayla andı. Açıklamaya Van Emek Gençliği üyeleri katıldı.

Van Emek Gençliği adına açıklama metnini okuyan Emek Gençliği Üyesi Can Bulut, 6 Mayıs anmalarının ilk günkü gibi on binlerin katılımıyla yapılmasının arkasındaki nedenin eşit ve özgür bir gelecek, sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya özleminin hala canlı olması olduğunu belirtti.

Bulut, Denizler ’in hala bağımsızlık, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşadığını vurgulayarak, “Denizler, tam bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye mücadelesinin sembolü oldular. İdama yürürken “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye”, “Yaşasın Türk ve Kürt Halklarının Bağımsızlık Mücadelesi”, “Kahrolsun Emperyalizm” dediler. Onlar bağımsızlık, demokrasi, özgürlük ve sosyalizm mücadelemizde yaşıyorlar. Bugün milyonlarca yurttaşın iradesi ile seçilmiş belediye başkanlarının yerine atanan kayyumlara karşı gelerek yaşıyorlar. Sınır ötesi operasyonlarına karşı ülkede ve bölgede barış diyenlerin mücadelesinde yaşıyorlar. Kürt sorunun, tam hak eşitliği temelinde barışçıl çözümü mücadelesinde yaşıyorlar. Onları idam edenler hatırlanmazken, Denizler yeni doğan yüz binlerce çocuğun isminde, gençliğin gelecek mücadelesinde, işçi sınıfının iş, barış, özgürlük mücadelesinde yaşıyorlar, yaşamaya devam edecekler,” dedi.

Bulut, “Antiemperyalizm ırkçıların, milliyetçilerin, şovenistlerin ve dini siyasete alet eden bezirgânların bayrağında yazmaz. Dün Amerika’nın Vietnam’da yaptığı katliamlara sessiz kalanlar ve Kore savaşına ortak olanlar; bugün Suriye’nin iç savaşa sürüklenmesine, Libya’nın ilhakına, Ukrayna’nın işgaline ortak olmaya çalışıyorlar. Afganistan’da NATO kapsamında görev alanlar, işine geldiğinde Taliban’a kırmızı halılar sermekten geri durmuyorlar,” dedi.  

Bulut, yakın dönemde yaşanan askeri operasyonlara dikkat çekerek, “Antiemperyalist olmak demek, emperyalist güçlerin Karadeniz’de, Akdeniz’de, Ortadoğu’da açtıkları savaş bataklığına karşı çıkmak demektir. Antiemperyalist olmak demek başta İncirlik üssü olmak üzere askeri üslerin kapatılması ve ABD askerlerinin ülkeden defedilmesi demektir. Antiemperyalist olmak demek emperyalist savaş örgütü olan NATO’dan Türkiye’nin çıkmasını savunmak demektir. Komşu ülkeler ve halklarla barış ve kardeşlik içinde yaşamaktır,” dedi.  

Açıklamanın sonunda yeniden birlik ve mücadele çağrısını yineleyen Bulut, “Dünya ve Türkiye pandemi, ekonomik kriz ve emperyalist savaş kıskacına girerken kapitalizm halklara daha fazla acı reçete, daha fazla kan ve gözyaşını reva görüyor. Emperyalizm tüm gerici değerleri göreve çağırırken, bizler dünyanın işçileri, emekçileri ve ezilen halkları olarak tüm devrimci değerleri yeniden kuşanmak zorundayız. Devrimci tarihimizin kilometre taşlarından olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan bu mücadelede her daim bizlere güç verecektir. Gün emperyalizme ve tek adam yönetimine karşı birleşik emek cephesini ve demokrasi güçlerinin birliğini sağlama günüdür. Gün, restorasyoncu hayallere kapılmadan, halkın gerçek egemenliğine dayanan demokratik bir anayasa ve kurucu bir meclis için devrimci demokratik mücadeleyi yükseltme günüdür,” dedi.

Görüntü-Montaj: Dıldar Güler

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Emek Gençliği, Üç Fidan’ı idam edilişlerinin 50’inci yılında yaptığı basın açıklamasıyla andı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir