1. Haberler
  2. Özel
  3. İHD: Ramazan Turan cezaevinde ihmaller sonucu yaşamını yitirdi

İHD: Ramazan Turan cezaevinde ihmaller sonucu yaşamını yitirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şubesi, siyasi tutuklu Ramazan Turan’ın şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesine ilişkin hazırladığı raporu basın açıklamasıyla kamuoyu ile paylaştı.

İHD Van Şubesinde yapılan basın açıklamasına Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHİV) Van Şubesi de destek verdi. Hazırlanan raporu İHD yöneticisi Av. Erhan Dönmez okudu. 20 Ocak’ta Van Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Ramazan Turan’ın ailesi Van ve Hakkari İHD şubelerine başvuruda bulunduğunu hatırlatan Dönmez, İHD’nin Turan’ın ailesi ve cezaevi arkadaşları ile yaptığı görüşmelerin sonucunda hazırladıkları raporu paylaştı.  Cezaevlerinde çok ciddi hak ihlallerinin yaşandığını belirten Dönmez, bu hak ihlalleri ile tutukluların ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

“Ramazan Turan’ın sağlık hakkı engellenmiştir”

İHD’nin yaptığı görüşmeler sonucu Turan’ın hayatını kaybettiği sırada birçok koğuş arkadaşlarının tekli hücrelerde tecrit altında olduğuna dile getiren Dönmez, “ Turan’ın sağlığa erişim hakkı elinden alınmıştır. Diğer bir tespit ise infaz koruma memurlarının, müdürlerin mahpuslara dönük düşmanca davranışları, keyfi uygulamaları her geçen gün arttığı gözlemlenmiştir. Tüm bu sebeplerle Engellenen sağlık hakkı ile idare, sağlık memurları ve infaz memurların keyfi davranışları mahpus Ramazan Turan’ın yaşamının yitirilmesine sebep olduğu tespit edilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İHD: Ramazan Turan cezaevinde ihmaller sonucu yaşamını yitirdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir