1. Haberler
  2. Özel
  3. Van Sokaklarında ürkütücü afişler

Van Sokaklarında ürkütücü afişler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Van’da üç gün sürecek Belediye Başkanları Çalıştayı hala devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı çalıştay öncesinde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) yakın kurum ve kuruluşlar tarafından Van’ın ana arterlerine 27 Mayıs Darbesinin yıl dönümüne ilişkin afişler asıldı. Asılan afişler Başbakan Adnan Menderes’in idam görüntüleri ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenme haberleri yer aldı.

CHP’nin 27-29 Mayıs tarihleri arasında Van’da düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı öncesinde AKP’ye yakın kurum ve kuruluşlar tarafından cadde ve sokaklara 27 Mayıs 1960 Darbesinin yıl dönümüne ilişkin afişler asıldı. Asılan afişlerde Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilmesi kınanırken aynı zamanda 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğüne ilişkin bilgilerde yer aldı.

Van Sokaklarında ürkütücü afişler - Van Sokaklarinda ürkütücü afişler1

AKP’ye yakın kurumlar Özal’ın Zehirlendiğini Onayladı

17 Nisan 1993 tarihinde 5 ülkeyi kapsayan 12 günlük gezisinin ardından Ankara’da ölen 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın, ölümüne ilişkin raporlarda kalp krizi yazsa da zehirlenme iddiaları uzun süre konuşuldu. İddiaların ardından Cumhurbaşkanı Özal’ın ölümünün bir suikast olup olmadığının belirlenmesi için ailesinin talebi üzerine mezarı ölümünden 19 yıl sonra açılarak otopsi yapıldı. Otopsinin ardından yayınlanan raporda araştırmalar ve bulgular sonucunda zehir bulunduğu ancak Özal’ın zehirden mi yoksa başka bir sebepten mi öldüğünü tespit edemedikleri açıklanmıştı.

Ancak konuya ilişkin 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana iktidar partisi olan AKP’den ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Cumhurbaşkanı Özal’ın siyasi yaşamında öncü olması ve her ölüm yıl dönümünde anma mesajı dışında iddialara ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Van Sokaklarında ürkütücü afişler - Van Sokaklarinda ürkütücü afişler2

İdam Görüntüleri, Van Sokaklarında Afiş Oldu

CHP’nin Van’da yaptığı Çalıştay öncesinde kentin tüm sokak ve caddelerine AKP’ye yakın kurum ve kuruluşların imzalarını taşıyan ve 27 Mayıs 1960 Darbesinin yıl dönümüne, Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının idam edilişine ve Turgut Özal’ın zehirlendiğine ilişkin afişler asıldı. Çok sayıda afişte de ise Başbakan Adnan Menderes’in idamından fotoğraflar paylaşıldı.

Kente asılan afişler arasında ise Anadolu Aslanları İş adamları Derneği (ASKON) tarafından  “Milletin Adamları: Astınız Dedelerimiz Menderes’le, Zehirlediniz Babalarımız Özal’la, Yedirmeyiz Biz De Erdoğan’la Yürüyoruz” afişi oldukça dikkat çekti.

Tepki Çeken Afişler

Kente asılan diğer afişlerden bazıları şu şekilde:

Van Sokaklarında ürkütücü afişler - Van Sokaklarinda ürkütücü afişler4

Kardelen Aile Derneği: Menderes’i asınca, bu dava kapandı sananlar; her seçimde gereken cevabı alacaklar

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi: Bu ülkenin büyük utancının yıl dönümü

Erdemkent Kadın Dayanışma ve Kalkınma Derneği: 27 Mayıs 1960 Darbesini Unutmadık! Ülkemizin anayasal hukuk düzenine karşı yapılan ve millet iradesini yok sayan 27 Mayıs darbesi ve diğer tüm darbe ve darbe teşebbüslerini kınıyor, başta merhum Başbakan Adnan Menderes olmak üzere darbe nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz

Van İşgem-Van İş Geliştirme Merkezi: Milletin Adamlarını Saygı ve Rahmetle Anıyoruz

Van Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği: Hakikati boğarak susturamazsınız! 27 Mayıs 1960 tarihi, milli iradeye yapılmış ilk askeri darbe ve Türk demokrasi tarihinde kara bir leke olarak hatırlanmaktadır. Darbenin 61. Yılında darbeciler tarafından idam edilen merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını saygı ve rahmetle yad ediyoruz

Van Sokaklarında ürkütücü afişler - Van Sokaklarinda ürkütücü afişler6

Van Sdi- Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi: Millet iradesinin dar ağacına çekildiği günü adıdır 27 Mayıs 1960

Hayrunnisa Kadın Derneği: Darbeleri tarihin Çöplüğüne gömenlere selam olsun

Van Düşünce Platformu Derneği: Gök Kubbeyi Allah-u Ekber Sadasıyla Dolduranlara Yağlı İlmiği Reva Gördünüz, Bu Utanç Size Yeter

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Sokaklarında ürkütücü afişler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir