1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bitlis Gazeteciler Cemiyeti: Meslektaşlarımızı bırakın

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti: Meslektaşlarımızı bırakın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Bitlis Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM), Diyarbakır’da polislerce yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan gazetecilere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, gazetecilere yönelik yapılan operasyonlarla halkın haber alma hakkının kısıtlanmaya çalışıldığına dikkati çekti.

Aygül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Dün olduğu gibi bugün de yine basın susturulmaya çalışılıyor. Güne 16 meslektaşımızın gözaltına alınması haberiyle uyandık. An itibariyle sayı 20’ye ulaştı. Belki dosya içeriklerini henüz bilmiyoruz ama bugüne kadarkiler neyse bugün yapılan operasyon da en fazla o kadar hukukidir. Aynı anda onlarca gazetecinin gözaltına alınması bile tek başına vahim bir durumun göstergesidir. Gazetecilik suç değildir. Basına uzanan eller sadece bireysel olarak gazetecilere değil, halkın haber alma hakkına, aydınlanma hakkına, basın ve ifade özgürlüğüne son noktada demokrasiye saldırıdır. Gözaltına alınan meslektaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz.”

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bitlis Gazeteciler Cemiyeti: Meslektaşlarımızı bırakın
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir