1. Haberler
  2. Güncel
  3. HDP’den yasaklamaya tepki: AKP-MHP çözüm yollarını kapatıyor

HDP’den yasaklamaya tepki: AKP-MHP çözüm yollarını kapatıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP’nin 12 Haziran tarihinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı, yapmak istediği yürüyüşün yasaklanmasını protesto edildi. Duruma tepki gösteren Ağrı HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, AKP-MHP’nin çözüm yollarını kapattığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 12 Haziran’da yapmayı planladığı ‘Gemlik Yürüyüşü’ öncesinde İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgesinde 81 ilde yürüyüşün yasaklanmasına tepkiler sürüyor. HDP Van İl Binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Muş Milletvekili Şevin Coşkun, Hakkâri Milletvekili Said Dede, Van Milletvekili Murat Sarısaç,  Muazzez Orhan HDP İl İlçe yöneticileri, Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri, Barış anneleri inisiyatifi, Yerine Kayyum atanan Van Belediyesi eşbaşkanı Mustafa Avcı ve yüzlerce yurttaş katıldı.

‘Tecrit sadece zindan da değil halk üzerinde de yürütülüyor’

Açıklamada ilk olarak söz alan Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, 20 yıldan fazladır Bursa F Tipi İmralı cezaevinde PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin devam ettiğini söyledi. Tecridin AKP rejimine dönüştüğünü belirtten Taşdemir, “Tecrit sadece zindanda yürütülmüyor. Halk üzerinde de devam ediyor. Ekonomi, emek sömürüsü, kriz her yerde devam ediyor. Kriz gittikçe derinleşiyor. AKP Kürt düşmanlığıyla tecridi ve krizi büyütüyor. Bu krizin çözümü de Abdullah Öcalan’ın elinde. Öcalan barış ve özgürlük için içeride mücadele veriyor.” dedi.

AKP-MHP çözüm yollarını kapatıyor

İktidarın operasyonlarla iktidarlığını büyütmeye çalıştığını ifade eden Taşdemir, Buna izin vermeyeceklerini her yerde her alanda tecride karşı seslerini yükselteceklerini ifade etti. Taşdemir son olarak, “Sadece Kürtler değil, tecride karşı tüm dünya mücadele veriyor demokrasi için özgürlük için mücadele veren halklar var. Artık bu suça devam edemeyeceksiniz! Sizin bu tecridi yürütmenize izin vermeyeceğiz. Halkımız bu gün Gemlik’e gitmek için birçok kentte yola çıktı ancak çözüm yollarını AKP-MHP engelleyerek kapatıyor. Öcalan özgür olmadan bu halk susmayacak mücadeleye devam edecek. Her yerde mücadelemizi büyüteceğiz.” çağrısında bulundu.

‘Bu hükümet insanlara savaş vadediyor’

Ardından söz alan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, bugün Van 5 yol meydanında AKP İktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın katılacağı toplu açılış törenine değinerek, Erdoğan’ın Van yurttaşlarına merminin kaç lira olduğunu, soracağını söyledi. Sarısaç, “2013 ve 2015 yıllarında bir kere Abdullah Öcalan’la görüşme oldu. O iki yıl boyunca ekonomiden demokrasiye, Türkiye’de herkese umut oldu. Türkiye’de barışa demokrasiye dair bir tek çözüm üretme gücü Sayın Öcalan’dadır. Tüm ezilenlerin umudu haline geldi. Bu hükümet insanlara savaş vadediyor. Bu yüzden İmralı kapıları kapalıdır. Bu yüzden de Sayın Öcalan’ dönük tecrit uygulanıyor. Biz bunun farkındayız. Bedeli ne olursa olsun Sayın Abdullah Öcalan Kürtlerin, her yerde kendileri için siyasi lider olarak tercih ettiği ve bunu her yerde tekrar ettiler. Her ne kadar bizleri engelleseler de hükümetin savaş politikalarına teslim olmayacağız.” diye konuştu.

Açıklamadan sonra kitle 5 dakikalık oturma eylemiyle yaptı.

açıklama ardında grup araçlarla Gemlik’e doğru yola çıktı. 

Serhat News

(şa/sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
HDP’den yasaklamaya tepki: AKP-MHP çözüm yollarını kapatıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir