1. Haberler
  2. Güncel
  3. Erdoğan’ın ‘Van’a üniversiteyi biz getirdik’ söylemi gündem oldu

Erdoğan’ın ‘Van’a üniversiteyi biz getirdik’ söylemi gündem oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa’ın 1982 yılında kurulan Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin kendilerinin açtığını söylemesi sosyal medyada gündem oldu.

Cumhurbaşkan Erdoğan, Van’da “Toplu açılış” törenine katıldı. Mitinge çoğunluğu çevre illerden binlerce kişi minibüs ve otobüslerle taşındı. Mitingde konuşan Erdoğan, Van’ın tüm mücadelesinde yanında olduklarını ve ihtiyaçlarının giderilmesinde hep Van’la omuz omuza olduklarını ifade etti. 2011 yılında yaşanan Van depreminin gecesinde kente geldiğini söyleyen Erdoğan, 2003 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan HADEP’in hedef aldı. Erdoğan, “HADEP neredeydi, ben Kürdüm diyenler neredeydi. Benim için Kürt ve Türk kardeşlerim arasında fark yok” ifadelerini kullandı. 

Yaklaşık 8 yıl önce temeli atılan ve halen bitirilmeyen Van Çevreyolunun temelini bir kez daha atan Erdoğan, 20 Temmuz 1982

“YYÜ Araştırma Hastanesi’ni biz kurduk”

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve 1990 yılında kurulan YYÜ Araştırma Hastanesi’nin de kendileri tarafından kurulduğu söyledi. Erdoğan, “Van’a üniversiteyi kim getirdi? Biz. Hastane olarak eğitim araştırmayı kim getirdi? Biz size aşığız. Neşet Ertaş ne diyor, aşkınan koşan yorulmaz diyor. Biz de aşkınan koşuyor ve yorulmuyoruz” dedi.

“Üniversiteyi kim kurdu”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üniversiteyi kendileri tarafından kurulduğu söylemi ise kentte sosyal medyada gündem oldu. Twitter hesabında paylaşımda bulunan HDP Van milletvekili Muazzez Orhan “AKP 2002’de iktidara geldi. Ben 1996’da Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden mezun oldum.
Hakket ya Van’a üniversiteyi kim getirdi? YYü kuruluş tarihi: 1982″ paylaşımında bulundu. Orhan gibi onlarca kişi aynı konuyla ilgili paylaşımda bulundu.

Erdoğan çeşitli etkinliklere katıldıktan sonra kentte ayrıldı.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’ın ‘Van’a üniversiteyi biz getirdik’ söylemi gündem oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir