1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da ‘keklik’ operasyonu

Van’da ‘keklik’ operasyonu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Başkale ilçesinde yapılan yol kontrolleri sırasında durdurulan bir araçta tel kafes içerisinde 5 tane canlı keklik yakalandı. Avlanması yasak olan kekliklerin bulunduğu aracın sürücüsüyle ilgili tutanak tutularak ceza kesildi.

Van’ın Başkale ilçesinde dün (10 Temmuz) yapılan yol kontrolleri sırasında durdurulan bir araçta tel kafes içerisinde tutulan 5 tane canlı keklik İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalandı. Avlanması yasak olan kekliklerin bulunduğu aracın sürücüsüyle ilgili işlem yapılmasının ardından Van İl Jandarma Komutanlığı yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Van il Jandarma Komutanlığı ekiplerince 10 Temmuz 2022 günü Başkale ilçesi yol kontrol noktasında durdurulan 44 plakalı araç içerisinde yapılan aramada; tel kafes içerisinde 5 adet canlı Keklik yakalanmış olup, 6 adet tahta kafes ve tuzak ele geçirilmiştir. Araç sürücüsü S.E. isimli şahıs hakkında idari yaptırım uygulanmak üzere tutanak tanzim edilmiştir.Yakalanan keklikler doğaya salınmak üzere Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir. Bölgemizde Doğal Yaşamın ve Hayvanların Korunmasına yönelik çalışmalar, kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir,” ifadelerine yer verdi.

Serhat News

(zss)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ‘keklik’ operasyonu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir