1. Haberler
  2. Güncel
  3. Necdet Takva: Odaya saygı gereği görüntüleri paylaşmayacağım

Necdet Takva: Odaya saygı gereği görüntüleri paylaşmayacağım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van TSO meclis toplantısında yaşanan tartışmalar ve silah çekilme iddiaları üzerine basın toplantısı yapan Van TSO Başkanı Necdet Takva, silahla meclise girilmesinin söz konusu olmadığını belirterek, görüntüleri de odaya saygı gereği paylaşmayacağını söyledi.

Bayram öncesi Van Ticaret Sanayi Odası (TSO), meclis toplantısı sırasında odaya sosyal tesis kazandırmak amacıyla görüşmeler yapıldı. Ancak yönetime yetki verilmesi yönünde maddenin görüşülmesi sırasında yaşanan tartışmaların yankıları sürüyor. 26 meclis üyesinin olayın bir seçim yatırımı olduğunu düşünmesi ve bir üyenin silahla meclise girdiğine yönelik yapılan açıklamalara dair TSO Başkanı Necdet Takva, yönetimiyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Tek amaçlarının üyelerine ve kente bir sosyal tesis kazandırmak olduğunu dile getiren Takva, amaçlarının yetki mecliste olduğu için yönetime verilmesi ve arsa tespiti için komisyon oluşturmak olduğunu kaydetti.

‘Teşekkür beklerken tepkiyle karşılaştık’

Böyle bir karar aldıklarında temel beklentilerinin bütün üyelerin teşekkür etmesi olduğunu dile getiren Takva, “Birçok kente baktığımızda sosyal tesisleri var. Bizim neden olmasın? Biz bu kararı getirdiğimizde teşekkür edilmesini bekliyorduk. Bu her meclis üyesi için geleceğe yönelik bir başarı hikayesiydi. Ancak maalesef bazı arkadaşlarımız bu başarı hikayesinde yer almak istemediler” dedi.

İlgili meclis yönetmenliğinden alıntılar da yapan Takva, “Burada karar da çıksa zaten yönetmenlikte bunun uygulanması çok net belirtiliyor. Yani başkan ya da meclis başkanın bireysel uygulayacağı bir karar değildir” diyerek, yapılanın tamamen şeffaf olduğunu kaydetti.

‘Görüntüleri yayınlamayacağız’

Olay sonrasında Gazeteci Bekir Güneş’in sosyal medya hesabı üzerinden kendisine yönelttiği sorulara cevap verirken, mecliste yaşananların görüntülerini paylaşacağını açıklayan Takva, bugün yaptığı açıklamada ise görüntüleri paylaşmayacağını söyledi: “Ben meclise, odaya saygı gereği görüntüleri yayınlamayacağım. Hatta açıklamayı yapanlara duyduğum saygı gereği bu görüntüleri yayınlamayacağım. Ama isteyen gazeteci mesai saatleri içinde odaya gelip bütün görüntüleri izleyebilir.”

Hüseyin Çelik detayı

Necdet Takva’dan sonra toplantıya katılan bazı yönetim kurulu üyeleri ise Necdet Takva’ya destek açıklamasında bulundu. Yönetim Kurulu üyesi Fevzi Çeliktaş, Necdet Takva’nın Van için büyük değer olduğunu belirterek, “Ben gerçekten Necdet’ten daha başarılı ve yetenekli birini bulsaydım desteklerdim ama maalesef yok. Van nasıl Hüseyin Çelik’in değerini bilmedi ve Gaziantep’e kaptırdı ise korkarım Necdet Takva’yı da başka yere kaptıracağız.”

Serhat News

(sg-ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Necdet Takva: Odaya saygı gereği görüntüleri paylaşmayacağım
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir