1. Haberler
  2. Güncel
  3. Yayla yasakları sürüyor: Koyunlar bölgeden çıkarıldı

Yayla yasakları sürüyor: Koyunlar bölgeden çıkarıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yüksekova ilçesinin Xirvate beldesine bağlı 3 yayla askerler tarafından yasaklandı. Askeri üs bölgesine çağrılarak uyarılan çobanlar, hayvanları yayladan çıkardı. 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Xirvate (Büyükçiftlik) beldesinde bulunan Meydan Belek, Zoma Heleyîse ve Çil Kaniya yaylalarının dün öğle saatlerinde yasaklandığı belirtildi. Mezopotamya Hbaer ajansının geçtiği habere göre,  yaylaların hakim tepelerinde bulunan üs bölgesindeki askerler yaylalardaki çobanları çağırarak, yasak kararını aktardı.  

Askerlerin çobanlara baktıkları koyunları farklı bölgelere götürerek otlatması yönünde uyarıda bulunduğu belirtildi. 

‘Hayvanlarımız açlıktan ölecek’

Yayla yasağının bildirildiği ve güvenlik sebebiyle adını vermek istemeyen çoban, “Koyunlarımızı otlattığımız yaylamız dün askerler tarafından yasaklandı. Şu an ot biçme zamanı ama hayvanları otlatacağımız hiçbir yer yok. Beldede bulunan tarlada da otlatamayız. Yayla olmadığı sürece hayvanlarımızın tamamı ölecek” dedi.

Son olarak tüm kamuoyuna yayla yasağının kaldırılması yönünde çağrıda bulunan çoban, hayvanlarının ölmemesi için bir çare bulunmasını talep etti.

Yayla yasakları kararını alan ve duyurusunu yapan Hakkari Valiliği’nin sitesinde son yasaklara ilişkin bir duyurunun da yer almadığı görüldü. 

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yayla yasakları sürüyor: Koyunlar bölgeden çıkarıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir