1. Haberler
  2. Güncel
  3. ‘Demir Yumruk’ operasyonunda skandallar silsilesi sürüyor

‘Demir Yumruk’ operasyonunda skandallar silsilesi sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Demir Yumruk operasyonunda tutuklanan örgüt liderlerinden Hüseyin Eryılmaz’ın, İskenderun hakimi Cangül Sazak ile sevgili oldukları dava dosyasına girdi. Sazak’ın, Eryılmaz ile ilgili olabilecek dava dosyaları hakkında bilgi verdiği ve verilen kararları paylaştığı ortaya çıktı.

Demir-çelik fiyatlarını manipüle eden, 105 milyar liralık sahte faturayla kamuoyunu 25 milyar zarara uğratan Erol Eşrefoğlu, Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak’ın liderliğini yaptığı 3 suç örgütüne yönelik düzenlenen “Demir Yumruk” operasyonundan yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Sabah’ın haberine göre, malvarlığı değerlerini aklamak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet suçları kapsamında düzenlenen operasyonda, örgüt liderlerinden Hüseyin Eryılmaz’ın telefon incelemesinden İskenderun Hâkimi Cangül Sazak ile ‘aşk’ yaşadığı öğrenildi.

Hakim sevgilisine araba satın almış

İkilinin irtibata geçtiği WhatsApp üzerinden gerçekleşen konuşmalarda, hakim Cangül Sazak’ın kendisine ait görüntü ve videoları Eryılmaz ile paylaştığı, Eryılmaz’ın hakim sevgilisine araba satın aldığı ve bu konuda mesajlaştıkları ortaya çıktı.

Hüseyin Eryılmaz’ın Sazak’a “Rolex” marka saat aldığı ve fotoğrafını paylaştığı, Ankara’da bir ev alımı konusunda Hüseyin Eryılmaz’dan talimatlar aldığı, devamında bu eve ait olduğu değerlendirilen kredi ödemesini de Eryılmaz’ın yaptığına dair yazışmalar çıktı.

Dosyalar hakkında bilgi akışı

Hakimin bakmakta olduğu İskenderun İcra Mahkemesi’ne ait dosyalarda Hüseyin Eryılmaz ile ilgili olabilecek dosyalar hakkında bilgi verdiği, zaman zaman dosyadan evrak görüntüleri paylaştığı, tedbir talepli işçi alacağı dosyası hakkında Eryılmaz ile görüştüğü, Eryılmaz’ın “verme”, “tedbir bana zararı olur” demesi üzerine “bir şey vermedim”, “zaten hacizleri kaldırdık” dediği belirlendi.

Hakimden Eryılmaz’a kıyak

Hakim Cangül Sazak’ın, Hüseyin Eryılmaz ile ilgili dosya takibi yaptığı, satış talebi konulu dilekçe fotoğrafını göndererek “üç tane makinedeki haczi kaldırdım” mesajı attığı, bu gibi birçok demir çelik sektörüyle ilgili dosya ve haciz taleplerinde Eryılmaz’a bilgi verdiği ortaya çıktı.

‘Demir Yumruk’ operasyonunda skandallar silsilesi sürüyor - demir yumruk ta hakimlere verilen rusvetler

Hüseyin Eryılmaz’ın dosyalar karara çıkmadan kendisine bilgi vermesini istediği ve Sazak’ın bu kapsamda bilgiler verdiği belirlendi.

Soruşturma dosyasına giren hakim Cangül Sazak’ın İskenderun İcra Hukuk Mahkemesi’ndeki Nursan Çelik’in davacı olduğu dosya hakkında verdiği kararları paylaşarak Hüseyin Eryılmaz’a “senin için hepsi ” yazdıktan sonra “karar onaylandı” dediği yazışmalar da tespit edildi.

FETÖ dosyasına da bakmış

Örgüt liderinin hakim sevgilisi, Hüseyin Eryılmaz’ın talep ettiği bir FETÖ dosyası ile ilgileneceğini yazdıktan sonra dosya hakkında Hüseyin Eryılmaz’a bilgi verdiği, bir tanıdığını aradığını belirterek duruşma bittiğinde “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması” kararı verildiğini söyledi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Demir Yumruk’ operasyonunda skandallar silsilesi sürüyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir