1. Haberler
  2. Güncel
  3. KESK’ten ‘1 Eylül’ çağrısı

KESK’ten ‘1 Eylül’ çağrısı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KESK Van Şubeler Platformu, düzenlediği basın toplantısı ile önümüzdeki günlerde düzenlenmesi planlanan 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine katılım çağrısı yaptı.

Eğitim Sen Van Şubesi toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan, KESK Dönem Sözcüsü ve aynı zamanda TÜM BEL SEN Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Kaçici, 2 Dünya Savaşının başladığı gün olan 1 Eylül 1939’un Birleşmiş Milletler tarafından, ‘Dünya Barış Günü’ olarak kabul edildiğini hatırlatarak, “1 Eylül de hepimiz biliyoruz ki; dünyanın bir çok yerinde mazlum halklara karşı, zor kullanılmakta, yaşanmakta olan savaşlar insanlığın geleceğini tehdit etmekte ve insanın en temel evrensel hakkı olan ‘Yaşam hakkını’ elinden almaktadır. Küresel eşitsizliğin yarattığı derin yoksulluk, yoksulluğun getirdiği açlık, açlığa eklenen savaş ve çatışmalar, bu günün dünyasında olağan bir durum olarak görülmektedir. Kapitalist küreselleşmenin geldiği boyut budur” dedi.

Konuşmasının devamında, “Biz barışın demokrasinin ve insan haklarının yerleşmediği bir ülkede, emekçilerin haklarının korunmasının olanaklı olmadığını da biliyoruz” diyen Kaçici, son olarak şunları belirtti: “Biz sosyal hukuk devleti niteliğine sahip, kimliği, kültürü, dili, dini, mezhebi ve görüşü ne olursa olsun eşit haklara sahip yurttaşlar olarak yaşayabileceğimiz bir dünyada yaşamak istiyoruz. KESK Van Şubeleri olarak Van’da yaşayan tüm halkımızı 1 Eylül mitingimize davet ediyoruz.”  

Van’da 1 Eylül Dünya Barış Günü, Musa Anter Barış parkında, perşembe günü düzenlenecek miting ile kutlanacak.

Haber: Serhat Ece

Serhat News

(lg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
KESK’ten ‘1 Eylül’ çağrısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir