1. Haberler
  2. Güncel
  3. Derecik Sınır Kapısı sorunu: Halkımızın çığlığını yetkililere ulaştıracağız

Derecik Sınır Kapısı sorunu: Halkımızın çığlığını yetkililere ulaştıracağız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Derecik (Rubarok) ilçesinden Kürdistan Bölgesi’ne ulaşan sınır kapısının açılması için Ankara ve Hewler’e ziyaretler gerçekleştireceklerini duyurdu. Odalar Birliği Başkanı Muharrem Tekin, yaşanan sorunun giderilmesi noktasında halkın çığlığını yetkili mercilere duyuracaklarını söyledi.

2014 yılında yapımına başlanan Derecik-Mergesor Sınır Kapısı’nın 2017’de açılması planlanıyordu. Çeşitli gerekçelerle ertelenen kapının açılması, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani’nin Haziran 2019’daki Ankara ziyaretinin ardından tekrar gündeme geldi ve o dönemde kapının yakın zamanda açılacağı belirtildi. Buna rağmen kapı bugüne kadar açılmadı. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 23 Ağustos’ta imza kampanyası başlatmıştı.  

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde, Derecik Sınır kapısı için Ankara ve Hewler’e çeşitli temaslarda bulunmak için ziyaretler gerçekleştirilecek. Konuya dair açıklama yapan Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, başlattıkları ıslak imza kampanyasını bugün sonlandırdıklarını kaydederek, elektronik ortamdaki kampanyanın devam ettiğini söyledi.

‘10 binin üzerinde imza topladık’

12 günlük süreç içerisinde 10 binin üzerinde imza topladıklarını kaydeden Tekin, “Halkımız sesini duyurmak için dilekçelerine ıslak imzalarını attılar. Bizler de Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak halkımızın bu talebini, sesini, çığlığını yetkili mercilere ileteceğimizi yaptığımız açıklamalarla duyurmuştuk ve duyuracağız” dedi.

‘Sınır kapısının fiili olarak neden açılmadığını konuşacağız’

Bundan sonraki yol haritalarının ne olacağını da dile getiren Tekin şöyle konuştu: “Hazırladığımız dilekçelerimizle ve raporlarımızla bugünden itibaren başta Sayın Cumhurbaşkanımızla ardından Ticaret Bakanımızla ve yine Irak Bölgesel Yönetimiyle randevularımızı oluşturmaya başladık. Randevularımızın yanıtlanması ardından dilekçelerimizi ve raporlarımızı ilgililere sunacağız. Derecik Sınır Kapısı’nın resmi olarak yıllardır açık olmasına rağmen fiili olarak neden açılmadığını doğrudan masada konuşacağız.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Derecik Sınır Kapısı sorunu: Halkımızın çığlığını yetkililere ulaştıracağız
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir