1. Haberler
  2. Güncel
  3. İstanbul’da bir kadın işkenceyle katledildi: Görüntülere erişim engeli

İstanbul’da bir kadın işkenceyle katledildi: Görüntülere erişim engeli

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Bağcılar’da Ali S., annesi Havva S.’yi işkence ederek katlettikten sonra evi ateşe verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın talebi üzerine yaşanan olaya dair görüntülere yayın yasağı getirildi.  

İstanbul‘un Bağcılar ilçesinde yaşayan Havva S., oğlu Ali S. tarafından işkence edilerek katledildi. Fail daha sonra evi ateşe verdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve polis sevk edildi. Fail bu sırada kendisini yanan eve kilitledi. Fail evin kapısı kırılarak yaralı bir şekilde gözaltına alındı. 

Emniyet ‘firari’, Valilik ‘taburcu oldu’ dedi

Öte yandan olayın duyulması ve gelen tepkiler üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, failin “ruh ve sinir hastalıklarından firari durumda olduğu” açıklandı. İstanbul Valiliği’nden de konuya dair bir açıklama geldi. Valilik ise “A.S. adlı şahsın, çok sayıda ruh ve akıl hastalıkları hastanelerinde psikolojik tedavi gördüğü, son olarak 1 ay önce taburcu olduğu, ayrıca şahsın uyuşturucu kullanmaktan 1 kaydı olduğu tespit edilmiştir” dedi.

Bakanlık haberlere erişim engeli istedi

Yine konuya dair görüntü ve haberlerin yayılması üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da bir açıklama yaptı. Bakanlık, failin savcılığa sevk edildiğini belirtirken, söz konusu haberlere ilişkin erişim engeli ve yayın yasağı getirilmesi için savcılığa başvuru yapıldığı aktarıldı.

Yayın yasağı getirildi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından katliama dair görüntülerle ilgili yayın yasağı kararı verildi.

3 kişi gözaltında

Yine görüntüleri çekerek ilk paylaştığı tespit edilen S.A. (19) ile babası N.A. (37) ve babasının arkadaşı G.K. (47) ise gözaltına alındı. 3 kişinin “Soruşturmanın gizliliğinin alenen ihlal edilmesi” gerekçesi ile gözaltına alındığı açıklandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İstanbul’da bir kadın işkenceyle katledildi: Görüntülere erişim engeli
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir