1. Haberler
  2. Güncel
  3. Müzeyyen Senar Miraskarları’ndan, gazeteci Oktay Candemir hakkında açıklama

Müzeyyen Senar Miraskarları’ndan, gazeteci Oktay Candemir hakkında açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Müzeyyen Senar Miraskarları, yaptığı bir paylaşımda “6-7 Eylül olaylarında Müzeyyen Senar vardı,” diyen gazeteci Oktay Candemir hakkında yaptıkları suç duyurusuyla ilgili yazılı açıklamada bulundular.


Müzeyyen Senar Miraskarları adına Avukat Şükrü Sarıdere imzasıyla yayınlanan açıklamada, “2015 yılında kaybettiğimiz Cumhuriyetimizin divası Müzeyyen Senar hakkında 13.09.2022 tarihinde attığı tweet ile Müzeyyen Senar’ı, 6-7 eylül vakasının müsebbiplerinden biriymiş gibi gösteren gazeteci Oktay Candemir hakkında Müzeyyen Senar Miraskarları, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Oktay Candemir, her ne kadar atmış olduğu bu tweet’in, gazetecilik ve eleştiri hürriyeti kapsamında kaldığını iddia etse de, kişilere suç isnat etmenin eleştiri hürriyeti olamayacağı kesindir. Öyle olduğunu varsaysak dahi, yapılan eleştirinin, gazetecilik mesleğinde ve etiğinde bir dayanaktan beslenmiş olması gerekmektedir,” denildi.


Akıllarda kalan soru


“Türkiye Cumhuriyeti’nin güzide bir değeri olan Senar’ın ölümünden bunca yıl geçmiş olmasına rağmen kendisine sözde suçtan dolayı savcılık tarafından soruşturma başlatılmış olup, netice itibariyle isnat ve iddia edilen bu suçun asılsız olduğu hukuk nezdinde de kanıtlanarak, sabit olmuştur,” denilen açıklamada şunlara dikkat çekildi: “Olay tarihinde Müzeyyen Senar’ın İstanbul dışında olduğu o zaman içinde zaten kanıtlanmış bir gerçektir. Oktay Candemir’in bir gazeteci olarak bu durumu bilmediğini varsaymak hayatın olağan akışına aykırıdır. Geçen onca yıl ve Senar’ın olay tarihinde İstanbul’da olmaması gibi nedenlerle, ilgili kişi Oktay Candemir’ in söz konusu olayı neden gündeme getirdiği akıllarda soru işareti yaratmaktadır.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Müzeyyen Senar Miraskarları’ndan, gazeteci Oktay Candemir hakkında açıklama
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir