1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da avukata yönelik şiddet protesto edildi

Van’da avukata yönelik şiddet protesto edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Barosu, avukat Hamit Kaya’nın adliyede polis tarafından darp edilmesini kınayarak, failler hakkında başlatılan soruşturmanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Van Barosu, avukat Hamit Kaya’nın adliyede polis tarafından darp edilmesine ilişkin Adliye binasının önünde açıklama yaptı. Açıklamaya Baro Başkanı Sinan Özaraz ve baro üyesi çok sayıda avukat katıldı.

Burada açıklamayı okuyan Van Barosu Avukat Hakları Komisyonu Başkanı Sinan Mat, yaşanan darp olayına ilişkin bilgi verdi. Mat, avukat Hamit Kaya’nın 13 Şubat’ta sorgusu yapılacak müvekkili ile görüşmek için geldiği Sulh Ceza Hakimliği’nin duruşma salonunun önünde bekleyen kolluk görevlileri tarafından ilk olarak engellendiğine dikkat çekti. Mat şu bilgileri paylaştı: “Sonrasında meslektaşın, müvekkili ile görüşmesinde herhangi bir yasal engelin bulunmadığını belirtmesi üzerine kolluk görevlilerinin sözlü ve fiziki saldırısına maruz kalmıştır.”

‘Saldırı cezasızlık politikasının kanıtıdır’

“Görevi vatandaşı korumak olan bir polis memurunun duruşma salonunun önünde bir avukatı, yüzüne yumruk atmak suretiyle yaralaması, hakaret ve tehditlerde bulunmasına uygulanan cezasızlık politikasının somut bir örneğidir. Şüpheli polis memurları hakkında herhangi bir gözaltı ve tutuklama tedbiri uygulanmayarak cezasızlık politikası bir kez daha ortaya konulmuştur.” Diyen Mat, “Bilinmelidir ki, savunmanın onurlu temsilcisi olan biz avukatlar; görevini yapmasına fiziki müdahale ile engelleyerek yargı sisteminin dışına çıkarmaya çalışan, avukata olan düşmanlıkları her geçen gün artan bu karanlık anlayışın her zaman karşısında olmaya devam edeceğiz.”

Hiçbir kişi veya kurumun savunma görevini yapan avukatı görevini yapmaktan alıkoyamayacağını söyleyen Mat, avukatın engellenemeyeceğini ve fiziki saldırıda bulunamayacağını söyledi.

‘Türkiye polis devleti değil hukuk devletidir’

Mat açıklamasını şu sözlerle bitirdi: “Yaşanan olaya ilişkin son olarak avukatın mesleki faaliyetlerinin engellenmesi, duruşma salonlarının önlerinde kolluk görevlileri tarafından darp edilmesi ve kendilerine yönelen saldırılara karşı mücadeledeki kararlığımızı bir kez daha vurgulamak isteriz. Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti polis devleti değil hukuk devletidir. Hukuk Devletini, adil yargılanma hakkını, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı savunma kararlılığımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Bu sorumlulukla meslektaşımıza yönelik saldırıyı gerçekleştirenleri kınıyor, haklarında başlatılan soruşturmaların takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da avukata yönelik şiddet protesto edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir