1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da iktidar partisinden aday oldu, iktidarın yapamadıklarını vadetti

Van’da iktidar partisinden aday oldu, iktidarın yapamadıklarını vadetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKP Van Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan İnşaat Yüksek Mühendisi Faruk Görünüş, kentte seçilmesi durumunda yapacaklarını açıkladı.  Muhalefetin iktidarı eleştirdiği birçok konuyu projelerinde yer veren Görünüş, yeraltı su kaynaklarından, deprem yönetmenliğine kadar birçok alanda yapacaklarını anlattı.

Yerel seçimlere kısa süre kala aday adayları da yavaş yavaş netleşmeye başladı. AKP’den Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olan İnşaat Yüksek Mühendisi Faruk Görünüş, kentte bir otelde gazetecilerle bir araya geldi. Kentte en büyük sorunlardan biri haline gelen içme suyu konusuna dikkat çeken Görünüş, Van Büyükşehir Belediyesinin tepkilere rağmen açtığı yer altı su koyuların aksine, kötü günler için kullanılmak üzere, Van ve ilçelerdeki tüm sondaj kuyularını yeraltı suyu besleme istasyonlarına çevireceğini kaydetti. “Van’ın içme suyu teminini dolaylı olarak etkileyen Zernek Barajını, “Korunması Gereken Stratejik Alan” olarak değerlendireceğiz.” Diyen Görünüş, Belediyelere ait tüm park ve bahçelere yeraltı yağmur ve arazi suyu depolama sistemleri kuracaklarını kaydetti.

 

 

Afet Yönetimi Daire Başkanlığı kurulacak

 

Belediyede “Afet Yönetimi Daire Başkanlığı” kuracaklarını da dile getiren Görünüş, “Bu birimi, Afet Yönetimi konusunda deneyimli ve uzman bir kadro yönetecek. Afet Yönetimi Daire Başkanlığı birimine bağlı çalışacak “VANAK” yani Van Arama Kurtarma timini kuracağız. Bu tim doktor, mühendis, meteorolojist, veteriner, itfaiyeci, dağcı, madenci, İş makinesi operatörleri ve gönüllülerden oluşacak. Bu birimin etkin çalışabilmesi için özel bir bütçe ayıracağız.

2011 Van depreminde orta ve ağır hasar almış tüm yapıların envanterini çıkaracağız. Bu yapılarda halen bir ikamet söz konusu ise, buralarda oturanların geçici barınma ihtiyacını gidermek kaydıyla bu yapıları derhal boşalttıracağız.” dedi.

 

15 yıl üstü binalarda deprem dayanıklılık onayı istenecek

 

“Cumhuriyet caddesi, Maraş caddesi, İki Nisan Caddesi, Sıhke Caddes  gibi halkın ve trafiğin yoğun olduğu yerlerde bulunan 15 yıl ve üzeri  yaştaki tüm binalardan Üniversite onaylı depreme dayanıklılık raporu isteyeceğiz” diyen Görünüş, deprem hazırlıkları konusunda şu tespitlerde bulundu: “Van ile Gevaş arasında, Van ile Başkale arasında ve Van ile Erciş arasında en az ikişer adet ve alanları minimum 20 bin m2’lik acilen arazi tahsisi gerçekleştireceğiz. Afet anında şehre doğrudan giriş-çıkışları bu alanlardan sağlayacağız. Ana yolları sürekli açık tutarak ambulans ve iş manikalarının olay yerine ulaşımını çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmiş olacağız. Kent ve ilçelerinde ekskavatör, JCB kepçe, vinç ve su tankeri gibi iş makinalarına sahip olan tüm firmalarla bir acil durum protokolü yapacağız. Olası bir afet bir durumda kullanabileceğimiz tüm iş makinelerinin envanterini çıkaracağız.”

 

Görünüş’un açıklamasından satırbaşları şöyle:

 

Turizm

 

Stonehenge, İngiltere’nin Wiltshire kenti Salisbury  düzlüğünde bulunan ve her yıl 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiği turistik bir yerdir. Buranın bir benzeri ise Van Kalecik’tedir. Kimliği Turizm olan Van’ı her yıl neden 1,5 milyon kişi ziyaret etmesin?  Stonehenge KalecikUrartular döneminde yapılmış ve içerisinde dikili taşlar, gözlem halkaları ve anıt mezarları barındıran muhteşem bir yerdir. Bu alanla ilgili hazırladığım tasarımda görüldüğü üzere burayı ve benzeri

daha birçok yeri hakkettiği değere taşıyarak, bu muazzam alanları kent turizmine kazandıracağız.

İmar durumu

Kentin gelecek en az 20 yılı kapsayacak bir Ulaştırma Master Planı hazırlayacağız ve bu planın bir an evvel uygulanmasını sağlayacağız. Kentin en işlek caddelerine kapalı ve açık otoparklar inşa edeceğiz. Otopark sorununu tamamen çözerek trafik yükünü azaltacağız. Kavşaklarda trafik ışık noktalarına trafik yoğunluğunu anlık ve gerçek zamanlı ölçecek sistemler kuracağız. Böylelikle gereksiz kırmızı bekleme ve yeşil geçme sürelerini düzenleyerek, trafik akışını hızlandıracağız. Şehir merkezindeki tüm yollara yol altı galeri hatları inşa edeceğiz. Tüm altyapı hatlarını bu galerilerde toplayacak ve bu şekilde kaplaması tamamlanan yolların tekrar kazılıp tahrip edilmesinin önüne geçeceğiz. Bu şekilde yolların zarar görmesinin, onarım maliyetlerinin ve olası altyapı çalışmalarından dolayı trafik akışının durmasının önüne geçeceğiz.”

Serhat News

 

HDP’de Van Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde adayı olabilecek muhtemel 25 İsim

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da iktidar partisinden aday oldu, iktidarın yapamadıklarını vadetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir