Metiner, partisine yönelik yazdığı yazıda AK Parti’de, kabinede ve Beştepe’de değişim olması gerektiğini belirtti.
Yeni Şafak yazarı, AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner, kaleme aldığı “AK Parti’de hangi alanlarda nasıl bir değişim?” başlıklı yazısında partisine tavsiyede bulundu.
AK Parti’de 3 alanda değişimin şart olduğunu belirten Metiner, “Sadece parti teşkilatıyla sınırlı bir değişim, milletin istediği bir değişim değildir” görüşünü savundu.
“AK Parti’, kabinede ve Beştepe’de değişimin olması gerektiğini” belirten Metiner’in yazısında ilgili kısım şöyle:
“Her alanda bir değişim olsun isteniyor.
Temsil, iletişim ve medya alanları da dâhil olmak üzere topyekûn yeni bir inşa isteniyor.
Adeta yeni bir AK Parti olsun isteniyor.
Bunu kırıp dökmeden ve birliğimizi kardeşlik hukuku ve dava şuuru temelinde yapmak, elbette hayati öneme sahiptir.
Şu üç alanda değişim olmazsa olmaz önemdedir.
* Partideki değişim.
Genel Merkez değişiminin kongrede belirlenecek MKYK’dan sonra yapılması daha isabetli olacaktır.
* Külliye’de değişim.
Külliye bürokrasisinin kurullardan tutunuz da danışmanlara varıncaya değin köklü bir biçimde yeniden gözden geçirilmesi şart. Çünkü orası da Cumhurbaşkanımızın temsil makamıdır. Partideki temsil Külliye’deki temsille doğru orantılı olmazsa siyaseten beklenen sonuç elde edilemez.
Külliye’deki atanmış bürokratların veya Cumhurbaşkanımız tarafından kurullara atanmış isimlerin kendilerini seçilmişlerin üstünde görüp siyasete ve siyasetçilere ayar çekmeye kalkışma yetkisine sahip olmadıkları bilinmelidir. Bu sınırın ortadan kalkması her anlamda büyük bir sorun doğurur. Kimin bürokrat kimin siyasetçi olup olmadığının bilinmesi ve görev alanlarının birbirine karışmaması siyaset ve devlet ciddiyeti açısından da korunması gereken önemli bir çerçevedir.
Parti ile devletin özdeşleşmesi nasıl sorunlu ise atanmış birinin Cumhurbaşkanından aldığı yetkiyle kendini siyasetin veya siyasetçilerin üstünde görmesi de bir o kadar sorunludur.
Bir kurulda görevli birinin kurul başkanı olan Cumhurbaşkanının yardımcısı olması hasebiyle kendini siyaseten Cumhurbaşkanı Yardımcısı gibi görüp herkesin üstündeymiş gibi kibirle davranması, hem demokratik siyasetin temsili bakımından çok büyük sorun oluşturuyor hem de Cumhurbaşkanlığını temsilde çok başlılık oluşturuyor. Herkesin rolünün yeniden belirlenmesinde bu yüzden çok büyük yarar vardır.
Kabinede değişim
Buradaki değişim anlayışı partideki ve külliyedeki değişim anlayışıyla paralellik arz ettiğinde büyük bir anlam oluşturur elbette.
Seçim kazanamamış, başarısız olmuş, kibirleriyle AK Parti’ye kaybettirmiş, adları büyük ama gayrı millet nezdinde karşılıkları olmayanların kabinede görev alabilecekleri haberlerinin bile millette nasıl tepkiyle karşılandığını eminim ki Reis hepimizden çok daha iyi biliyordur.
Parti ve Külliye’deki değişim kabinede kısmi de olsa bu sözünü ettiğim zihniyet temelinde taçlandırılırsa inanıyorum ki milletin AK Parti’ye olan umudu ve güveni tekrar zirve yapacaktır.”