1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van kayyıma karşı ‘İradeye Saygı Yürüyüşü’ne hazırlanıyor

Van kayyıma karşı ‘İradeye Saygı Yürüyüşü’ne hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanmasına karşı 3 Temmuz’da Van’dan yapılacak açıklama ve uğurlamanın hazırlıkları sürerken siyasetçiler ise tüm kesimleri yürüyüşe destek vermeye çağırdı.

Hakkari Belediyesi’ne 3 Haziran’da kayyım atanması sonrasında İstanbul’dan başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” devam ediyor. Birçok kente uğrayacak olan yürüyüşçülerin 3 Temmuz’da Van’da buluşmaları bekleniyor. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da katılımıyla Musa Anter Barış Parkı’nda kitlesel bir açıklama yapıldıktan sonra Hakkari’ye doğru 6 günlük bir yürüyüş başlatacak.

Kurt: Tüm halkımızı ve Sivil toplum Örgütü temsilcilerinin katılım sağlamalarını bekliyoruz

İktidarın halk iradesini üçüncü kez yok saydığını ifade eden DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, “Buna karşı demokratik hakkımız olan tepkileri sürdürüyoruz. Türkiye ve Kurdistan kentlerinden birçok heyet, şuan Van’a doğru yola çıktı. 3 Temmuz’da açıklama yapacağız. Yapacağımız bu açıklamaya tüm halkımızı ve sivil toplum örgütlerinin katılım sağlamasını talep ediyoruz” çağrısı yaptı.

‘Alanlarda olacağız’

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Harun Okay da tüm kesimleri yürüyüşe destek vermeye çağırdı. Okay, “AKP-MHP iktidarı Hakkari yenilgisini hazmedemeyip kayyım atadı. Halkın iradesine karşı yapılan bu atamayı kabul etmiyoruz. Bu iradeye yapılmış bir saygısızlıktır. Kayyım zihniyetinden kurtulmak için halkımızın tepkisi çok önemlidir. 3 Temmuz’da Hakkari’ye kadar yapacağımız yürüyüşe tüm halkımızı davet ediyoruz. Hakkari halkının iradesi için alanlarda olacağız” ifadelerini kullandı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van kayyıma karşı ‘İradeye Saygı Yürüyüşü’ne hazırlanıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir