1. Haberler
  2. Güncel
  3. Dolar, Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesi sonrası nasıl bir seyir izliyor?

Dolar, Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesi sonrası nasıl bir seyir izliyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesinin piyasaları nasıl etkileyeceği merak olurken, FED’in bu gün açıklayacağı faz kararının da piyasaları etkilemesi bekleniyor. Dolar kuru güne 33,11 TL’den başlarken, euro/TL ise 35,84 TL’den işlem görüyor.

Hamas lideri İsmail Haniye’nin öldürülmesi piyasaları nasıl etkiledi? ABD Merkez Bankası FED’in bu gün açıklaması beklenen faiz kararı piyasaları etkileyecek mi? Dolar borcu olanlar nasıl davranmalı? Piyasalar bugün Orta Doğu gerilimiyle başladı! Hamas Lideri Haniye, yemin töreni için bulunduğu İran’da suikast sonucu öldürüldü. Öte yandan bugün saat 21:00’da ABD Merkez Bankası Fed faiz kararını açıklayacak.

Bu yönlü gelişmelerin yoğun olduğu bir günde dolar kuru 33 TL’nin üstündeki yükselişini hızlandırarak 33,11 TL’ye yükseldi. Euro/TL kuru ise 35,84 TL’de yatay.

Fed’in bugün politika faizini sabit bırakması bekleniyor. Piyasalar Fed’in eylül ayından itibaren faiz indirimlerine başlamasını fiyatlıyor. Ancak Bank Of America ekonomistleri, Fed’in enflasyonun yüzde 2’ye doğru gittiğini görmeden faiz indirimi konusunda bir adım atmayacağını raporladı.

Fed’in faiz kararı öncesi ortadoğu gerilimiyle petrol fiyatları yüzde 1,65 yükselirken, doların diğer para birimleri karşısında 104,12’ye geriledi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dolar, Hamas lideri Haniye’nin öldürülmesi sonrası nasıl bir seyir izliyor?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir