Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nde yaz eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor. 3 farklı branşta 6 hafta sürecek eğitimlerde çocuklar hem eğleniyor hem de deneyimleyerek öğreniyor.
Esenyurt Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nde yaz boyu verilen bilim ve sanat atölyelerinde uygulamalı ve teorik eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda yaş gruplarına göre 3 farklı dalda oluşturulan atölyelerde yaratıcı drama, temel bilgisayar ve anatomi-fiziksel olaylar ile ilgili dersler yer alıyor. Alanında uzman öğretmenler tarafından verilen ve 6 hafta boyunca sürecek eğitimlerle çocuklar bilim ve sanat alanlarında yeteneklerini keşfediyor. Hazırlanan atölye çalışmalarıyla çocukların bilişsel ve zihinsel gelişimine katkı sunulması amaçlanıyor.
“Derslerimizin en güzel yanı eğlenerek öğrenmek”
Drama derslerinin çocuklar üzerindeki etkisine değinen Yaratıcı Drama ve Tiyatro Eğitmeni Nihat Çetinkaya; “Yaz kursları kapsamında yaratıcı drama kurslarımız var. Biz burada çocuklarla birlikte çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle dramadan biraz bahsedecek olursam; bir duyguyu, düşünceyi, hikâyeyi, anıyı ya da hayâllerinde kurduğu bir hikâyeyi tekrar burada arkadaşlarıyla grup halinde düşünerek üzerine bir şeyler koyarak canlandırma yöntemi. Burada çocuklar drama dersi ile aslında hayatı deneyimliyor. Düşüncelerini ve hayâllerini yeniden deneyimleyerek öğreniyor. Böylece çocuklar empati, duyarlılık duygusu geliştirebiliyor, yaşadığımız iyi ve kötü olan bütün duygulara yön verebiliyor. Derslerimizin en güzel yanı ise eğlenerek öğrenmek” diye konuştu.
“Velilerin de çocukların da ilgisi çok yüksek”
Derslerin çok verimli geçtiğini belirten Temel Bilgisayar Eğitmeni Leyla Cengiz ise şöyle konuştu: “Burada atölye tarzı bir sistem üzerinden gidiyoruz. Dersler çok verimli oluyor. İkinci sınıf öğrencilerimizden başlayıp sekizinci sınıf öğrencilerimize kadar devam ediyor. Uygulamalı olarak bilgisayar parçalarını öğretiyoruz. Donanım ve yazılım ağırlıklı gidiyoruz. Günümüz teknoloji çağı olduğu için velilerin de çocukların da ilgisi çok yüksek ve derslerde teknolojiye artık çok yatkınlar.”
“Bütün arkadaşlarımı Çocuk Üniversitesi’ne bekliyorum”
Aldığı dersler hakkında konuşan Elif Cemre Karadağ, “İlk önce drama dersine giriyoruz. Drama dersinde empati, öz güveni, utangaçlığı yenmeyi oyunla öğreniyoruz. Sonra bizim anatomi dersimiz var. Anatomi dersinde vücudumuzu, kemiklerimizi, organlarımızı öğreniyoruz. Sonra bilgisayar dersi var. Bilgisayar dersinde kodlamayı öğreniyoruz. Çeşitli uygulamalarda nasıl kod yapacağımızı, resim çizeceğimizi öğreniyoruz. Çok güzel bir yer burası, bütün arkadaşlarımı Çocuk Üniversitesi’ne bekliyorum” dedi.
Aldığı eğitimlerin çocuğuna fayda sağladığını söyleyen Bekir Demirci ise şunları söyledi: “Yaklaşık bir buçuk yıldır çocuğumuzu getiriyoruz. Burada aldığı bilişim ve deney dersleri okulda ona çok fayda sağladı. Oyunlar eşliğinde eğitim aldıkları için anlaması ve öğrenmesi daha kolay oluyor. Eğitimlerde zihinsel gelişime de katkı sunulduğu için okulunda da başarısı büyük oranda arttı. Bu nedenle Çocuk Üniversitesi’nin ilçeye kazandırılmasını çok anlamlı buluyorum. Başkanımızdan bu eğitimlerin artırılarak ilçe geneline yayılmasını talep ediyoruz.”
Serhat News