1. Haberler
  2. Güncel
  3. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları’ndan Gürpınar’a çıkarma

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları’ndan Gürpınar’a çıkarma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gürpınar halkıyla bir araya geldi. Ziyarete Gürpınar belediye Eşbaşkanlaei.da eşlik etti.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, Gürpınar ilçesini ziyaret ederek esnafın sorun ve taleplerini dinledi. Ziyaret sırasında esnafla birebir görüşmeler yapan Eşbaşkanlar, halkın ihtiyaç ve beklentilerini dinledi. Esnafın karşılaştığı zorluklar ve talepler hakkında düşüncelerini paylaşan Şedal ve Zeydan, sorunların çözümüne ilişkin yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları'ndan Gürpınar'a çıkarma - IMG 20240805 WA0047

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarının ilçe ziyaretleri devam ediyor. Eşbaşkan Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, beraberindeki heyetle birlikte Gürpınar Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Tahir Ertaş ve Mukaddes Karakoç’u belediye binasında ziyaret etti. Ziyarete Daire Başkanları, DEM Parti ve DBP ilçe Eşbaşkanları ile belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları'ndan Gürpınar'a çıkarma - IMG 20240805 WA0046

Ziyarette ilk olarak konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, “Bugün Gürpınar’a geldik; esnaf ve halkımızla bir araya geleceğiz. Gürpınar, seçimde üstün bir başarı elde ederek büyük bir farkla belediyeyi kazandı. Bu başarıda partili arkadaşlarımızın emeği büyük; onları ve ilçemizi kutluyoruz” dedi.

‘Çok dilli çalışmalarımız devam edecek’

Son günlerde kentlerde belediyelerin Kürtçe trafik uyarı yazılarına yönelik tahammülsüzlüğe değinen Şedal, şunları söyledi: “Çok dilli çalışmalarımıza karşı büyük bir tahammülsüzlük var. Yollara ve tabelalarımıza yazdığımız ‘peşî peya’ şeklindeki yazılar silindi. Ancak çok dilli çalışmalarımız devam edecek. Belediyelerimizin gerçekleştirdiği projeler sürekli hedef haline getiriliyor. Bizim için Gürpınar çok önemli bir konuma sahip. İlçemiz için her ne gerekiyorsa yapacağız; çok kültürlü, çok dilli ve kadın çalışmalarının yoğun olduğu bir belediyecilik anlayışımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. İki eşbaşkanımıza başarılar diliyoruz. Gürpınar için hep beraber, el ele vererek çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

 

‘Gürpınar önemli bir potansiyele sahip’

 

Daha sonra konuşan Eşbaşkan Abdullah Zeydan ise, konuşmasında partinin yerel başarılarını ve gelecek hedeflerini vurgulayarak, meclis üyeleri ve parti yöneticilerine teşekkür etti. Zeydan, “Bu başarı, gece gündüz demeden sokak sokak, köy köy dolaşan herkese aittir. Gürpınar ilçemiz, Türkiye’de tarım ve hayvancılıkta öncülük yapabilecek bir potansiyele sahip. Ancak geçmişteki yönetim döneminde bu potansiyel değerlendirilemedi ve halkımıza çeşitli zorluklar dayatıldı. Koyun yetiştirme oranında ciddi bir düşüş yaşandı. Halkı yoksullaştırma ve bütünlük yapısını bozma çabalarına karşı duracağız” dedi.

Zeydan, Gürpınar’ın doğal güzelliklerine de dikkat çekerek, kayyım yönetimi altında bu potansiyelin engellendiğini belirterek, “Bölge kayak merkezi potansiyeline sahipken, burada bir kayak merkezi bile bulunmuyor. Bu durumu değiştirmek için gerekli yatırımları yapmakta kararlıyız” diye konuştu.
Zeydan, dil ve kültür üzerindeki saldırılara da değinerek, “Dilimize ve kültürümüze sahip çıkacağız. Kürtçe dil okulları ve kreşler açacağız. Halkın ihtiyaçlarını dinleyeceğiz. Yardıma muhtaç ailelere gıda ve maddi destekler sunacağız. Yönetim kadromuz sorunları dinleyerek çözüm odaklı çalışacaktır” dedi.
Zeydan, Gürpınar Belediye Eşbaşkanlarına da görevlerinde başarılar diledi.

Gürpınar Eşbaşkanlarından teşekkür

Eşbaşkan Şedal ve Zeydan’ın ardından konuşan Gürpınar Belediyesi Eşbaşkanları Mukaddes Karakoç ve Mehmet Tahir Ertaş ise, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarının ilçeye gerçekleştirdiği ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Her iki eşbaşkan, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, toplumsal dayanışmayı güçlendirmenin yanı sıra ilçeye yönelik sosyal ve kültürel projelerin artarak devam edeceğini belirttiler.

Ziyaretin ardından Eşbaşkan Şedal, Zeydan ve beraberindekiler, esnaf ve ilçe halkıyla bir araya gelerek tek tek tokalaştı, sorunları dinledi ve yürütülecek çalışmalara ilişkin görüş ve önerileri aldı.

Eşbaşkanlar, ziyaretlerin ardından Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantısına katılarak gündemdeki konulara ilişkin görüşlerini ve önerilerini dile getirdiler. Eşbaşkanlar, halkla yaptıkları görüşmelerde edindikleri izlenimleri, sorun ve talepleri meclis üyeleriyle paylaş vetı.

Esnaf ziyareti ve meclis toplantısının ardından program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları’ndan Gürpınar’a çıkarma
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir