1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van Belediyelerden sel bölgesine ortak müdahale

Van Belediyelerden sel bölgesine ortak müdahale

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sonrasında Bostaniçi’nde çeşitli bölgelerde etkili olan sel felaketine İpekyolu Belediyesi anında müdahalede bulundu.

 

Van’da bu gün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sel felaketine neden oldu.

Bostaniçi Şafak, Kıratlı ve Aşağı Çitli Mahallelerinde etkili olan şiddetli sel felaketine yönelik İpekyolu Belediyesi acil müdahale çalışmalarına başladı. Bölgedeki etkili olan sel, birçok yerleşim yeri ve yollarda su baskınlarına neden oldu. Ayrıca tarım arazileri zarar gördü ve ulaşımda aksaklıklar yaşandı.

 

Sel afetine anında müdahale etmek üzere İpekyolu Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri ortaklaşa yürüttükleri çalışma işe selin etkisini en aza indirme gayreti içine girdiler.  Konuyla ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, “Ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar ile sel bölgesinde ilk müdahalelerde bulunduk. Ekiplerimiz, selin yol açtığı zararın boyutlarını tespit etmek ve hızlı bir şekilde çözüm üretmek amacıyla bölgeye intikal ederek su tahliyesi, temizlik çalışmaları ve gerekli onarımlar için  çalışmalara başladı.

 

Belediye yetkilileri olası sel felaketi ve su baskınlarına karşı halkın dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almaları konusunda da uyardı.

 

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Belediyelerden sel bölgesine ortak müdahale
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir