1. Haberler
  2. Güncel
  3. ‘Kendisine ödenek bulamayan Ziya Türk, kayyım çağrısıyla kendisine ödenek zemini hazırlıyor’

‘Kendisine ödenek bulamayan Ziya Türk, kayyım çağrısıyla kendisine ödenek zemini hazırlıyor’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muradiye Belediyesi, kendilerine yönelik yaptığı haber nedeniyle Ziya Türk’e sert tepki gösterdi. Muradiye Belediyesi yazılı olarak yaptığı açıklamada, “Türk’ün kayyımlar döneminde Van büyükşehir Belediyesinden, Edremit Belediyesinden, Tuşba Belediyesinden ve İpekyolu belediyesinden milyonlarca lira ödenek aldığına dair resmi belgeler mevcuttur. Kendisine artık ödenek bulamayan Türk tetikçilik yaparak kayyım çağrısında bulunup ileriye dönük ödenek alma gayesi taşıdığı açıktır” ifadelerine yer verildi.

Van Muradiye Belediyesi, sosyal Medya hebası ve web sitesinden “Terör örgütü mensuplarını işe alıyor” ithamında bulunan Van Postası isimli internet sitesi sahibi Ziya Türk’ün ithamlarına yönelik sert bir açıklama yaptı.

Yazılı olarak yapılan açıklamada, Türk’ün tetikçilik yaptığını ve ileriye dönük kendisine ödenek zemini yaratmaya yönelik hareket ettiği açıklaması yapıldı.

‘İŞKUR üzerinden personel alımı yapıldı’

Muradiye Belediyesi Eşbaşkanları adına yapılan açıklamada, “Daha önce Van Büyükşehir Belediyesini hedef alan Ziya Türk bu sefer gözünü Muradiye Belediyesine dikti” açıklaması yapıldı. Yazılı açıklamasında, “Söz konusu habere konu olan personellerimiz, İŞKUR ilanı yapıldıktan sonra, 5 ay 29 gün süreyle geçici; beden işçisi sıfatıyla Muradiye Belediyesi personel A.Ş üzerinden alım yapılmıştır” bilgisine yer verdi.

‘Muradiye Kaymakamlığından güvenlik soruşturması yazısı istendi’

Kendilerinin geçici işçi alımı için İŞKUR’a başvurdukları, alımların da İŞKUR üzerinden yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, “13.08.2024 tarihinde Muradiye kaymakamlığına güvenlik soruşturma yazısı Belediyemiz tarafından gönderilmiştir, bu yazıya cevap vermek için belli bir süre var, onun tamamlanması bekleniyor. Kaldı ki personellerimizin adli sicil kayıtlarında her hangi bir suç unsuruna rastlanılmamıştır. Adli sicil kayıtları temiz olup, beden işçisi olarak başlamalarından herhangi bir engel görülmemiştir” bilgilerine yer verildi.

‘Yasalar ile ailenin araştırılması engellenmiştir’

Bir kurumun sadece işe alacağı kişilere yönelik bir soruşturma yapabileceğini, yasalara göre de ortada bir suç varsa bunun sahsi olduğunun kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ayrıca 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu ile ailenin araştırılması tamamen engellenmiştir. Artık aile bireylerine bakılamaz. Bu mevzuat hali hazırda geçerliliğini korumaktadır. Bu esaslar çerçevesinde alınan personeller üzerinden prim elde etmeye çalışmak açıkçası karalama amacı gütmektedir” şeklinde ifadeler kullanıldı.

Resmiyette var olan prosedürlerin gereğini yerine getirdiklerini, belirten Muradiye Belediye Eş Başkanları Hediye Sayıner ve Barış Yılmaz, “Hiçbir kayırma yapmadan, torpil yapmadan, dirsek temasında bulunup personel alımı yapmayacağımızı; liyakatte dayalı, işinin ehli olan, tecrübesi ve birikimi olan, başta halkımıza daha sonra Belediyemize layıkıyla hizmette bulunacak olan personelleri işe alacağımızdan hiç kimse, hiçbir merci şüpheye düşmesin” hatırlatması yapıldı.

‘Tüm ödeneklerini kaybedince, yeniden ödenek alabilmek için bunun zeminini hazırlamaya çalışıyor’

Ziya Türk’ün yaptığı ve web sitesinde paylaştığı haberi kendi X (twitter) hesabında; Emniyet Müdürlüğünü, İçişleri Bakanlığını, İletişim Bakanlığını, Van Valiliği, Milli İstihbarat Teşkilatı, Adalet Bakanlığını, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü gibi mercileri etiketleyerek paylaşım yapmasına dikkat çekilen açıklamada, “Ziya Türk, açıkça ‘terör’ suçlaması yaparak belediyelere yeniden kayyım atanması için çağrılarda bulunuyor. Türk’ün kayyımlar döneminde Van Büyükşehir Belediyesi’nden, Edremit Belediyesi’nden, Tuşba Belediyesi’nden ve İpekyolu Belediyesi’nden milyonlarca lira ödenek aldığına dair resmi belgeler mevcuttur. Kendisine artık ödenek bulamayan Türk tetikçilik yaparak kayyım çağrısında bulunup ileriye dönük ödenek alma gayesi taşıdığı açıktır” açıklaması yapıldı.

Açıklamanın sonunda şu ifadeler kullanıldı:

“Ziya Türk ün Danıştay kararlarından ve belediyelerin uygulamış olduğu resmi prosedürlerden bilgisi olmadan haber yapması gazetecilik ettiğine uygun hareket etmediği, gazetecilik mesleğini yapmadığı aşikardır.”

Serhat News

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Kendisine ödenek bulamayan Ziya Türk, kayyım çağrısıyla kendisine ödenek zemini hazırlıyor’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar

    Ziya türk o kadar haram lokma boğazindan geçti yeter da nereye kadar talan ettiğiniz yetmedimi

    Cevapla