1. Haberler
  2. Güncel
  3. Tuşba Belediyesi’nden kadın çalışanlara yönelik anlamlı adım

Tuşba Belediyesi’nden kadın çalışanlara yönelik anlamlı adım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tuşba Belediyesi ile Tüm-Bel-Sen arasında memurlara yönelik ek sözleşme imzalandı. Tuşba Belediyesi memur çalışanların sosyal haklarında iyileştirme yapmak amacıyla Tüm Bel-Sen ile ek sözleşme imzaladı. Sözleşme uyarınca özellikle kadın çalışanların sosyal haklarında önemli iyileştirmeler yapılırken, kadınlara ücretsiz HPV aşısı yapılacak.

 

Sözleşme engelli çalışanlar için ise Engelliler Haftası’nın ilk günü ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde idari izinli sayılacak, maddesini kapsıyor. Tuşba Belediyesi hizmet binasında gerçekleşen imza törenine, Eşbaşkanlar Hanım Akkoş ve Ümit Keser, Tüm Bel-Sen Eşbaşkanı Ekrem Pala, Hukuk Sekreteri Vural Aytürk, meclis üyeleri Nazmiye Acar ve Orhan Cidal katıldı.

Tuşba Belediyesi’nde çalışan memurların sosyal haklarını iyileştirmeye yönelik düzenlenen sözleşmede; kadın çalışanların çalışma şartlarına yönelik önemli kararlar imza altına alınırken, çalışanlara ek yemek yardımı ve Sosyal Denge ödemesi artırıldı.

Tuşba Belediyesi’nden kadın çalışanlara yönelik anlamlı adım - tumbelsen

Kadınlar 8 Mart ve 25 Kasım’da İdari İzinli Sayılacak

İmzalanan Toplu iş sözleşmesinin ek protokolüne göre; kadınlar ilk kez regl izni kullanabilecek.

Ek protokol, kadın çalışanların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde izinli sayılmasının yanında rahim ağzı kanseri aşısı HPV aşısının ücretsiz yaptırılacağı maddesini de kapsıyor. Kadın çalışanların izin haklarında da iyileştirme kapsayan sözleşmede, doğum yapan kadın çalışana resmi analık izni haricinde sekiz hafta ücretli izin de verilmesi yer alıyor.

Engelli Çalışanların İzinlerinde Düzenleme

Tuşba Belediyesi’nden kadın çalışanlara yönelik anlamlı adım - tusba Belediyesi1

Ayrıca engelli çalışanlar, 10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü ve 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engelli çalışanlar da idari izinli sayılacak. Birinci derece yakın (anne, baba, eş, çocuk) engelli olan çalışanlara izin konusunda kolaylık sağlanacağı da protokolde yer alan maddeler arasında. İşçi sınıfının Uluslararası Birlik ve Dayanışma Günü olan 1 Mayıs’ta tüm çalışanların izinli sayılacağı ancak görevi gereği çağrılanların ise istedikleri başka bir gün resmi (idari) izinlerini kullanabilecekleri belirtiliyor. Sözleşmede memurların sosyal ve mali haklarında önemli değişiklikler de yapıldı.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tuşba Belediyesi’nden kadın çalışanlara yönelik anlamlı adım
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir