1. Haberler
  2. Güncel
  3. ‘Çağrı cihazı’ saldırısında bilanço ağırlaşıyor: 10 kişi daha öldü

‘Çağrı cihazı’ saldırısında bilanço ağırlaşıyor: 10 kişi daha öldü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lübnan’da, Hizbullah’a karşı gerçekleştirilen ‘Çağrı cihazlı’ saldırıda 10 kişinin daha yaşamını yitirdiği açıklandı. Resmi açıklamalara göre önceden 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 200’ü ağır olmak üzere 2 bin 800 kişinin de yaralandığı duyurulmuştu.

İsrail-Filistin çatışması tüm şiddetiyle devam ederken, yaşanan çatışmalara İran, Lübnan Hizbullah’ı ve başka güçler de dahil olmuştu. Son zamanlarda özellikle Lübnan’da İsrail ile Hizbullah arasında zaman zaman çatışmaya dönen ve kayıpların yaşanmasına neden olan saldırılarda yeni bir aşamaya geçildi.

Dün Hizbullah mensuplarına yönelik eşzamanlı ‘Çağrı Cihazlı’ bir saldırı gerçekleştirildi. Önceden çağrı cihazlarına yerleştirilen patlayıcıların eşzamanlı patlatılması sonucunda binlerce Hizbullah mensubunun yaralandığı açıklanırken, 9 kişinin de yaşamını yitirdiği açıklanmıştı.

Yapılan yeni bir açıklamaya göre, yaralılardan 10 kişinin daha yaşamını yitirdiği belirtildi. Lübnan ise yaşanan saldırıdan İsrail’i sorumlu tuttu. İsrail ise sessizliğini koruyor.

Resmi açıklamalara göre yapılan saldırıda toplamda 2 bin 800 kişi yaralandı. Gayri resmi açıklamalarda ise kayıp sayısının daha fazla olabileceği ileri sürülmektedir.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Çağrı cihazı’ saldırısında bilanço ağırlaşıyor: 10 kişi daha öldü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir