1. Haberler
  2. Güncel
  3. ‘Van esnafı kendisini İstanbul pazarında tanıtabilmeli’

‘Van esnafı kendisini İstanbul pazarında tanıtabilmeli’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’da 3. Düzenlenecek olan Van Tanıtım Günleri’ne Van Esnafının katılım sağlamasının önemine dikkat çeken Van Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Necdet Takva, “Özellikle yöresel ürün satan Van işletmelerinin Van tanıtım etkinliğine katılmaları oldukça önemlidir. Bence bu firmalarımızın İstanbul gibi bir pazarda kendi tanıtımlarını yapmalarının kendilerine bir geri dönüşü olacaktır. Bundan dolayı tüm firmalarımızı bu etkinliğe katılmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Van Dernekler Federasyonu(Van Fed) öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan “Van Tanıtım Günleri” etkinliği bu yıl 10-13 ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yağız’dan Van Esnafı ve kurumlarına katılım çağrısı

Katılımın geçen yıllara nazaran daha yüksek olması amacıyla Van’a gelerek görüşmelerde bulunan Van FED yönetim kurulu başkanı Fatih Yağız, Van Medyası ile bir araya gelerek Van kamuoyu ve kurumlara yönelik çağrı ve açıklamalarda bulundu.

Diğer kentlerin düzenlediği benzer etkinliğe katılımın son derece güçlü olduğunu, kendilerinin düzenlediği Van Tanıtım Günleri etkinliğinin de güçlü geçtiğini, ancak Van’ın potansiyelinin oldukça yüksek olmasına rağmen bu potansiyelin yeteri düzeyde etkinliğe yansımadığına dikkat çekerek, kentte bulunan kurumların daha fazla ellerini taşın altına koymalarını ve katılımın yüksek olması için daha fazla çalışmaları gerektiğini söyledi.

Bu yıl Van Büyükşehir Belediyesi’nin de etkinliğe katılacağını, Van Ticaret ve Sanayi Odasının da etkinliğe katılacağını kaydeden Yağız, kent esnafının etkinliğe katılabilmesi için başta Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere kurumların gerekli girişimde bulunmalarını ve Vanlı esnafları etkinliğe taşımaları çağrısında bulundu.

‘ Van Denizini gördünüz mü?’

Etkinliğin bu yılki sloganının, “Van Denizini gördünüz mü” şeklinde olduğun da söyleyen Fatih Yağız, “Bu slogan ile dikkatleri Van Denizine çekmek istiyoruz” dedi. Vanlı esnafın, özellikle yöresel ürünleri satan firmaların katılımının önemine dikkat çeken Yağız, “Van’dan bu işi yapan esnaf katılım sağlamayınca, bu kez başkaları katılıyor ve farklı durum ortaya çıkıyor” dedi.

Van esnafının ve Vanlı gazetecilerin Van Tanıtım Günleri etkinliğine taşınması için kurumlara görev ve sorumluluklar düştüğüne de dikkat çeken Yağız, “Van Ticaret ve Sanayi Odasına görev ve sorumluluklar düşüyor. Van Valiliğine sorumluluklar düşüyor. Van Büyükşehir Belediyesi’ne sorumluluklar düşüyor. Var Firmalarının oraya getirilmeleri için örneğin nakliye sorunu çözülebilir” şeklinde konuştu.

‘Zihinsel iklimimiz soğuktur’

Konu hakkında konuştuğumuz Van Ticaret ve Sanayi Odası(Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, bir kentin tanıtımı açısından bu etkinliğin büyük bir öneme sahip olduğuna dikkat çekerek, “Başka kentlerde bu gibi etkinlikler tüm kurumlar tarafından elbirliği ile yapılmaktadır. Ancak Van’da biz bir araya gelemiyor ve bu gibi etkinlikler konusunda ortaklaşamıyoruz. Bizim iklimimiz soğuk bir iklim, bu durum biraz da zihinsel iklimle de alakalı” dedi.

Kendilerinin tüm esnafı İstanbul’a götürme gibi bir durumlarının olmadığını, böyle bir imkanları ve bütçelerinin de olmadığını söyleyen Takva, “Ama buradan tüm Vanlı firmalara, özellikle de yöresel ürün satan esnaflarımıza sesleniyorum: İstanbul gibi bir pazarda kendi tanıtımınızı yapmanız büyük bir öneme sahip” dedi.

Kendilerinin bir stant açacaklarını, isteyen firmaların kendi stantlarında tanıtımlarını yapabileceklerini de söyleyen Takva, “Bu gibi etkinlikler kent turizminin geliştirilmesi açısından büyük bir öneme sahiptir. Kentin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımı için bu gibi etkinlikler büyük bir öneme sahiptir” diyerek, Van esnaflarını bu etkinliğe katılmaya çağırdı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Van esnafı kendisini İstanbul pazarında tanıtabilmeli’
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir