1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da Rastak ve Hevra rüzgârı esti

Van’da Rastak ve Hevra rüzgârı esti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi, İranlı müzik topluluğu Rastak ile Koma Hevra’yı Vanlılarla buluşturdu. Kent Meydanı’nda gerçekleşen müzik şölenine binlerce yurttaş katılırken, izleyenler söylenen şarkılar eşliğinde çektikleri halaylarla doyasıya eğlendi.

Halka yönelik gerçekleştirdiği kültür ve sanat etkinlikleri ile adından söz ettiren Van Büyükşehir Belediyesi, birbirinden güzel etkinlikleri yurttaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen halk konserinde dünyaca ünlü müzik topluluğu Rastak ile gençe müzik grubu Koma Hevra, Vanlı müzikseverlerle buluştu.

Van’da Rastak ve Hevra rüzgârı esti - Ahmet Ayaz

Gençlerin grubu Hevra’dan olağanüstü sahne performansı

İlk olarak sahne alan sevilen müzik grubu Koma Hevra, güçlü performansı ile alandaki yurttaşlara güzel anlar yaşattı. Seslendirdikleri şarkılarla dinleyenlerini coşturan Koma Hevra, katılımcılardan büyük beğeni alırken, alandaki binlerce yurttaş gönüllerince eğlenerek, halay çekti.

Van’da Rastak ve Hevra rüzgârı esti - rastek6

Grup üyeleri sahne performansı öncesi Kürtçe’nin üzerindeki baskılara dikkat çektikleri konuşmalarında, tüm yurttaşlara dillerine sahip çıkma çağrısı yaptı.

Vanlılar Rastak ile coştu

Söyledikleri şarkılarla katılımcıları adeta büyüleyen dünyaca ünlü müzik topluluğu Rastak, özellikle gençlere unutulmaz anlar yaşattı. Kürtçe ve Farsça seslendirdikleri şarkılarla alandakileri coşturan Rastak, sahne performansıyla da Kent Meydanı’ndaki binlerce Vanlıya unutulmaz bir gece yaşattı.

Van’da Rastak ve Hevra rüzgârı esti - Rastek1

Saat 19.00’da başlayan konser geç saatlere kadar devam ederken, Kent Meydanı’ndaki yurttaşlar, bol bol halay çekerek, söylenen şarkılara eşlik etti.

Konserin sonunda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Ayaz, katılımcılara yönelik bir teşekkür konuşması yaptı. Ayaz, Büyükşehir Belediyesi olarak benzer etkinliklerinin devam edeceğini söyledi. Ayaz daha sonra Rastak ve Koma Hevra üyelerine plaket takdim etti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Rastak ve Hevra rüzgârı esti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir