1. Haberler
  2. Güncel
  3. Muradiye’de çiftçiyi sevindiren adım: İlçede gölet yapımına start verildi

Muradiye’de çiftçiyi sevindiren adım: İlçede gölet yapımına start verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın Muradiye İlçesinde belediye arazileri tarıma kazandırmak için ilçede gölet yapımına başladı. Göletler çiftçiler için umut oldu.

Muradiye Belediyesi ve Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanlığı ortak çalışmasıyla Muradiye de gölet yapılacak. Koruk deresi üzerine yapılacak olan gölet, Şehit Mehmet Bey Mahallesi ve Karaoğlan Mahallesi çevresinde bulunan tarım arazilerinin su ihtiyacını karşılayacak. Bölgede Tarım faaliyetlerinin aksamaması ve yazın oluşan su sorunlarını giderilmesi için başlatılan gölet projesi toplamda 50.000 metreküp su hacminde olup beton kanallar vasıtasıyla tarım arazilerine ulaştırılacak.

Su israfının önüne geçilecek

Bölgenin başlıca geçim kaynakları tarım ve hayvancılık olmasından dolayı iklimsel koşulların sert geçmesi tarım ve hayvancılık faaliyetlerini sekteye uğratmaktadır. Bu sorunlara çözüm bulmak amacıyla başlatılan gölet çalışması bölgede bulunan tarım arazilerine suyun kontrollü şekilde aktarılmasını sağlayıp su israfının önüne geçilecek. Özellikle yaz aylarında yağışın durma noktasına gelmesiyle su kaynaklarının kurumasına neden olmaktadır. Ayrıca suyun kontrolsüz kullanımı sebebiyle bazı bölgelerde sulama faaliyetlerinde aksaklıklar meydana gelmektedir.

Öz kaynakların kullanımı artırılacak

Tüm bu sorunları ortadan kaldırıp çözüm bulmaya çalışan Muradiye Belediyesi tarım ve hayvancılığın gelişmesi için jeopolitik konumunu kullanarak doğal kaynaklar oluşturup projeler geliştirmektedir. Van Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar yürüten Muradiye Belediyesi ilçenin öz kaynaklarını kullanarak bölgeye kalıcı eserler bırakma da hedefliyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Muradiye’de çiftçiyi sevindiren adım: İlçede gölet yapımına start verildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir