1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’ın ‘Uçak rezaleti’ biletlere yansıdı, Londra’ya uçmak çok daha ucuz

Van’ın ‘Uçak rezaleti’ biletlere yansıdı, Londra’ya uçmak çok daha ucuz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’ın bir türlü bitmek bilmeyen uçak rezaleti biletlere de yansıdı. Van’dan İzmir’e uçmak yaklaşık 14 bin TL’yi bulurken, Dalaman’dan, Londra’ya uçmak ise sadece 5 bin TL.

Son birkaç yıldır fahiş fiyatta olmasına rağmen insanlar uçağa binmek için aylar sonrasına bilet bulabiliyorken, Van’ın nasıl bir çifte standart ile karşı karşıya olduğu da biletlere yansıdı.

Gün geçtikçe uçak seferleri düşen Van’da insanlar acil durumlarda yakın illerde bile bilet bulamıyor. Özellikle hastaları olanlar ve iş insanları büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalırken, Van turizmi de bundan olumsuz etkilenerek turizmden alması gereken pay adeta dipleri buldu.

Uçak bulamama ciddi bir sıkıntı iken, günler sonrasında bulunan biletlerde ise alınan fahiş fiyatlar dikkatlerden kaçmıyor.

Dalaman’dan Londra’ya uçmak, Van’dan İzmir’e uçmaktan daha ekonomik

Yetkililerin Tamamen Van’ı görmezden geldiği, düpedüz Van’ı cezalandırmayı esas aldıkları görülürken, Van’daki siyaset kurumu, meslek örgütleri ve iş dünyası ise sorunu dile getirmenin ötesine geçemiyor. Büyük bir sorun olan Van’ın uçamama sorununda, günler sonrasına bilet bulunduğunda ise talep edilen fahiş fiyatlar insana “Bu kadarı da olmaz” dedirtiyor.

Yavuz Kalçık isimli yurttaş 6 Eylül tarihine Van’dan İzmir’e uçak bileti alıyor. Direkt İzmir uçağı bulamadığından Kalçık Ankara aktarmalı gidiyor. Bu anlamda ilkin Esenboğa Havalimanına, oradan da Adnan Menderes Havalimanına uçuyor. Bunun için Kalçık’tan 13 bin 571,56 TL ücret alınıyor.

10 Eylül tarihinde ise Kalçık bu kez de Dalaman’dan Lodra’ya gitmek için bilet alıyor. Ancak Kalçık’ın, Londra için aldığı bilet, Van’dan aldığı biletin neredeyse üçte biri fiyatına. Kalçık, Van-İzmir için 13 bin 571,56 TL öderken, Dalaman-Londra için sadece 5 bin 112,08 TL ödüyor.

Biletlere de yansıdığı gibi Vanlıların uçma özgürlüğünü kısıtlamanın da ötesinde ortadan kaldırmak için adeta her yola başvurulurken, uçmak isteyenler ise adeta soyuluyor. Tüm bunlara rağmen halen de Van’dan kayda değer bir tepkinin yükselmemesi oldukça dikkat çekicidir.

Van’ın ‘Uçak rezaleti’ biletlere yansıdı, Londra’ya uçmak çok daha ucuz - UCAK BILGILERI

DALAMAN-LONDRA UÇAK BİLETİ

Tepki Ver | sinirli2
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’ın ‘Uçak rezaleti’ biletlere yansıdı, Londra’ya uçmak çok daha ucuz
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir