1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bahçeli’nin ‘uzattığı el’ sonrasında DEM Parti’nin Diyarbakır mitingine yasak

Bahçeli’nin ‘uzattığı el’ sonrasında DEM Parti’nin Diyarbakır mitingine yasak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahçeli’nin büyük tartışmalara konu olan Dem Parti gurubunun ziyareti ve tokalaşması sonrasında Dem Parti’nin Diyarbakır’da yapmak istediği miting Diyarbakır Valiliği kararı ile yasaklandı.

Yapılan açıklamaya göre Diyarbakır Valiliği, 5 gün süreyle kent genelinde açık alanlarda toplanma, yürüyüş ve basın açıklaması gibi eylemlerin yasaklandığını duyurdu.

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Dem Parti’nin meclis gribini ziyaret ederek onlarla tokalaşması siyasi atmosferin bir anda değişmesine ve ‘Yeni bir çözüm süreci’nin tartışmasına yol açarken, bahçeli tarafından yapılan açıklamalar toplumdaki barış umutlarını bir anda arttırdı. Yaptığı açıklamada Bahçeli, “Konuşarak çözemeyeceğimiz sorun yoktur” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Ancak bu tartışmalar devam ederken, Diyarbakır Valiliği’nden tam tersi bir uygulama gelerek Dem Parti’nin Diyarbakır’da bölgesel düzeyde yapmayı planladığı miting yasaklandı.

Diyarbakır Valiliği, 9 Ekim’den geçerli olmak üzere 5 gün süreyle kent genelinde açık alanlarda toplanma, yürüyüş ve basın açıklaması gibi eylemlerin yasaklandığını duyurdu.

Valilik, Abdullah Öcalan’ın Suriye’den çıkarılmasının yıl dönümü için eylem çağrısı yapıldığı gerekçesiyle yasak kararının alındığını açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), pazar günü Diyarbakır’da “Özgürlük mitingi” yapma kararı almıştı.

Yasak, 9 Ekim günü saat 00.01’den 13 Ekim Pazar günü saat 23.59’a kadar geçerli olacak.

Serhat News

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bahçeli’nin ‘uzattığı el’ sonrasında DEM Parti’nin Diyarbakır mitingine yasak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir