1. Haberler
  2. Güncel
  3. İddia: İmha edilmesi gereken ağır, kanserojen içerikli gıdaları halka satmışlar

İddia: İmha edilmesi gereken ağır, kanserojen içerikli gıdaları halka satmışlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yurtdışına gönderilen ve içinde kanserojen madde olduğu tespit edilen gıda ürünlerinin ülkeye geri gönderildikten sonra imha edilmesi gerekirken iç piyasada tüketilerek halka satıldığı iddia edildi.

Araştırmacı gazeteci Murat Ağırel, yurt dışına gönderilen ve içinde kanserojen madde olduğu için Türkiye’ye geri gönderilen ürünlerin imha edilmesi gereken yerde Türkiye’de yeniden piyasaya sunulduğunu ve tüketildiğini söyledi.

Halk TV’de yaptığı açıklamada Ağırel şu şekilde konuştu: “TAB Gıda diye bir firma var. Hani çocuklarımızı götürüp hamburger yedirdiğimiz yerler var ya. Kırmızılı böyle logoları var. TAB Gıda’da dana eti yerine tavuk eti kullanılmış.

Mesela baharat zinciri, ki her markette mutlaka olur. ‘Arifoğlu Baharat’ firmasının pul biber yerine boya kullandığı tespit edilmiş. Singapur’da Arifoğlu’na ait bu 3 ürün kanserojen madde taşıdığı için bu ürünleri Türkiye’ye geri göndermişti.

Onlar da bu ürünlerin imha edildiğini bize bildirmişlerdi. Acaba bugün yakalanan ürünler, Türk milletine yedirdikleri ve ‘imha ettik’ dedikleri ürünler mi? ‘İmha ettik’ deyip piyasaya sürülen ürünler mi?

Yurt dışına çilek, portakal, limon gönderiyoruz sınırdan geri geliyor. Neden? Üstünde olmaması gereken kimyasal maddeler olduğu için. Nereye gidiyor o ürünler? İmha edilmesi gerekiyor değil mi? Afiyetle yiyoruz!”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
İddia: İmha edilmesi gereken ağır, kanserojen içerikli gıdaları halka satmışlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir