1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van Baro Başkanı Sinan Özaraz: Dosyada darp yoktur demek doğru değildir

Van Baro Başkanı Sinan Özaraz: Dosyada darp yoktur demek doğru değildir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da kaybolduktan 18 gün sonra ölü bulunan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in dosyasıyla ilgili açıklama yapan Van Baro Başkanı Sinan Özaraz, soruşturma dosyasına gölge düştüğüne dikkat çekerek, dosyada darp olmadığına yönelik iddianın doğru olmadığını söyledi.

27 Eylül’de Van’da kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’in cansız bedeni kaybolduğu üniversite sahiline yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Mollakasım Köyü sahilinde bulunmuştu. Kabaiş cenazesi Van’da yapılan ön otopsi işlemlerinden sonra cenazesi toprağa verilmiştir.  Van’da yapılan ön otopsi işlemlerine rağmen otopsi aile ve avukatlarına verilmedi. Aile ve avukatlara verilmeyen otopsi işlemleriyle ilgili Van Baro Başkanı Sinan Özaraz, kadın merkezine bağlı avukatlarla birlikte ortak basın toplantısı düzenlendi. Rojin’in kaybolduğu 27 Eylül gününde cenaze buluncaya kadar Van Barosu ve Kadın merkezi olarak süreci ciddi bir şekilde takip ettiklerini söyledi.

Devre dışı bırakıldık

Cenazenin Adlı Tıp Kurumuna götürüldükten sonra da sürece dahil olduklarını da dile getiren Özaraz, “Sürecin tamamın da özelikle yaptığımız görüşmelerde somut delil olmadığına dair  bize iletiliyordu. Bizde bu süreci tehlikeye sokmamak için titiz davranıyorduk. Ancak savcılık hem bizi hem aileyi sürekli devre dışı bıraktı. Biz sürekli zamanla yarış olması ve arama faaliyetlerin seri tutulmasını istedik. İlk zamanda açıkladık özelikle ailenin geç bilgilendirmesi ve alanda sıkı bir güvenlik önlemlerin alınmaması ciddi bir eksiklikti. Bunu sürekli savcılığa ilettik.  Ancak sürekli bize biz bu süreci takip ediyoruz diyerek devre dışı bırakıldık. Sahilde cenazeyi bir vatandaş bulmasına rağmen bakanlık ekiplerin bulduğunu açıkladı. Buda ciddi bir sorundu” dedi.

Baro sürece dahil edilmedi

Otopsi işlemleri sırasında yaşanan hukuksuzluğa da dikkat çeken Özaraz, “ Yasa gereği otopside yer almamız gerekiyordu. Ancak bu talebimiz reddedildi. Bunun üzerine aile üzerinde biz ailenin avukatı olarak sürece dahil olduk. Uzun ısrarlara rağmen sadece uzman doktor tarafından gözlemci olarak talebimiz kabul edildi” diye konuştu. Ön otopsi raporunun hazır bulunan ve ailenin imzası alınarak hazırlanan bir rapor olduğunu da dile getiren Özaraz, raporun yasal olarak aile ve avukatlarına verilmesi gerekirken, kendilerine rapor verilmediğine dikkat çekildi.

Darp yoktur söylemi doğru değildir

Kendilerine verilmeyen raporun çeşitli basın üzerinde servis edildiği de dile getiren Özaraz şu tespitlerde bulundu: “Ancak açıklanan rapor tam anlamıyla gerçek bilgilerle bağdaşmamaktadır. Vücutta kemik kırığı yoktur, ama darp olmadığı söylemi doğru değildir.  Bugün kamuoyunu yanlış yönlendiren yetkilileri buradan sesleniyoruz. Siz sadece intihar üzerinde bu dosyayı götüremezsiniz. Bu süreçte soruşturma dosyasına gölge düşürülmüştür. Bu gün yazılı olarak otopsi raporunu talep ettik. Ama hukuksuz bir şekilde talebimiz reddedildi.”

Rojin dosyasının Van Barosunda kaçırıldığını da belirten Özaraz, “Burada ciddi bir şüphe vardır. Savcılığa ve yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Siz bu dosyayı aile, avukatından ve Van Barosunda gizleyerek kapatamazsınız.” Diye konuştu.

 

Açıklama soru-cevap şeklinde son buldu.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Baro Başkanı Sinan Özaraz: Dosyada darp yoktur demek doğru değildir
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir