1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da Dem Parti ve AKP Rojin’de uzlaştı: İsmi orada yaşayacak

Van’da Dem Parti ve AKP Rojin’de uzlaştı: İsmi orada yaşayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı Ekim ayı 1. Olağan Meclis Toplantısı 50’inci birleşimi ile devam etti. Eşbaşkan Abdullah Zeydan Başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında DEM Parti ile AKP’nin kadın meclis üyeleri tarafından verilen önerge ile Kadın Politikaları Dairesi Başkanlığı hizmet binasının isminin Rojin Kabaiş Kadın Yaşam Merkezi olarak değiştirilmesi gündeme alınarak oybirliğiyle kabul edildi.

Van Büyükşehir Belediyesi 2024 yılı Ekim ayı 1. Olağan Meclis Toplantısı 50’inci birleşimi Eşbaşkan Abdullah Zeydan başkanlığında devam etti. Meclisin açış konuşmasını yapan Eşbaşkan Abdullah Zeydan, Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş’i anarak, “Biliyorsunuz dün 18 gündür kayıp olan Rojin kardeşimizin maalesef cansız bedenine ulaşıldı. Kendisine hem divan hem Meclis adına Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailesine sabırlar diliyoruz. Çok büyük bir acı. Bizler her an ailemizin yanındaydık. Orada ailemizin çaresizliğini kendi gözlerimizle gördük. Dün sabaha karşı saat 03.00’e kadar da Adli Tıp Kurumu’ndaydık. Rojin kardeşimizin cenazesini Diyarbakır’a gönderdik. Eşbaşkanımız Neslihan Şedal başkanımız da cenaze ile birlikte gittiler. Rojin kardeşimizin maalesef bir ihmaller zinciri sonucu aramızdan ayrıldığını da ifade etmek isteriz. Burada aileler kurumlara güvenip çocuklarını yurtlara gönderiyorlar. O çocukların yaşamı ve güvenliği o kurumların sorumluluğundadır. Dolaysıyla 20 saate yakın bir süreçte yurda uğramamasına rağmen bu konuda aile bilgilendirilmemiş” dedi.

‘Olay tüm boyutlarıyla araştırılsın’

Van Büyükşehir Belediyesi’nin tüm imkanları ile arama çalışmalarına destek verdiğini söyleyen Eşbaşkan Zeydan, şunları söyledi: “18 gündür bütün çabalara rağmen belki küçük de olsa bir umutla arama çalışmaları devam etti. Bizler de Van Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla özellikle itfaiye arama kurtarma ve dalgıç ekipleriyle bu sürece katkı sunduk. 18 gün boyunca ailemizi yalnız bırakmadık. Fakat böylesine acı bir olayla karşılaştık. Bu olayın tüm boyutları ile aydınlatılması hepimizin görevi. Özellikle devletin görevi. Çünkü hakikatten bir sürü soru işareti var. Bir sürü şüphe var. Bu şüphelerin hepsinin giderilmesi kamuoyu ve toplum vicdanının rahatlatılabilmesi adına olayın tüm boyutlarıyla araştırılarak kamuoyu ile şeffaf bir şekilde bu sürecin paylaşılması gerekiyor. Maalesef dün saatlerce orada Baro Başkanı ÖHD’den avukat arkadaşlar, İHD ve tüm kurumlarımız olmasına rağmen ön inceleme otopsi raporu baromuzla paylaşılmadı. Kamuoyu ile paylaşılmadı. Bu tarz yaklaşımlar hem kamuoyu vicdanında hem de toplumun vicdanında soru işaretleri yaratıyor. Bizler bu süreçte ve bundan sonraki süreçte de adaletin yerini bulması ve olayın tüm boyutlarıyla ortaya çıkması ve aydınlatılması hususunda bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun.”

‘Rojin’in kaybolması ya da kaybettirilmesi nasıl oldu?’

Daha sonra söz alarak konuşan DEM Parti Belediye Meclis Grup Eşsözcüsü Berivan Polat Çağlayan, Rojin Kabaiş’in Van’a okumak için geldiğine, ancak ansızın ortadan kaybolduğuna dikkat çekti.
“Güvenlik kameraları ve güvenlik görevlilerine rağmen Rojin’in kaybolması ya da kaybettirilmesi nasıl oldu?” diye soran Çağlayan, “Bizler Narinlerin Rojinlerin, İkballerin, Gülistanların ve Deniz Poyrazların sesiyiz. Bizler bu kırım ve cinayetlere karşı mücadelemizi her alanda yürüteceğiz. Kadın özgürlükçü paradigmamızla toplumun özüne dönüşünün kadını esas alan bir yerel yönetim bakış açısını esas alacağız” dedi.
AK Parti Belediye Meclis Grup Sözcüsü Havva Duran da söz alarak, yaşanan olaydan dolayı çok özgün olduklarını belirterek, AK Parti grubu adına Rojin Kabaiş’e Allah’tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Rojin’in adı Kadın Yaşam Merkezi’nde yaşayacak

Yapılan konuşmaların ardından Meclis, komisyon raporları ve gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti.
Meclisin son kısmında ise Rojin Kabaiş’i sahiplenme adına Mecliste grubu bulunan DEM Parti ve AK Parti’nin kadın meclis üyeleri tarafından Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Erek Dağı Caddesi’nde bulunan Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı hizmet binasının isminin Rojin Kabaiş Kadın Yaşam Merkezi olarak değiştirilmesi için önerge verildi. Önerge oybirliği ile kabul edilirken, Eşbaşkan Abdullah Zeydan, tüm kadın meclis üyelerine teşekkür etti.

Meclis 51’inci oturumu ile yarın saat 15.00’te devam edecek.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da Dem Parti ve AKP Rojin’de uzlaştı: İsmi orada yaşayacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir