1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van’da ‘Kaçak Yapılar’ın yıkımı başladı

Van’da ‘Kaçak Yapılar’ın yıkımı başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tuşba Belediyesi, kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Beyüzümü Mahallesi’nde kamu arazisi üzerinde inşa edilen izinsiz yapıların yıkım işlemlerini gerçekleştirdi.

Yapı Kontrol Müdürlüğü’nce yapılan incelemelerde kamu arazisi üzerinde izinsiz inşa edilen yapılar tespit edildi. Bunun üzerine yapıların kaldırılması için süre verildi. Ancak yapılan bildirimlere rağmen yapıların kaldırılmaması üzerine zabıta ekiplerince iş makinaları yardımıyla inşaatların yıkımı gerçekleştirildi.

Yapı Kontrol Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği yıkım işlemi 375 sayılı Gecekondu Kanunu’nun 18. Madde kapsamında yapıldı. Ekipler, bölgedeki izinsiz yapıların kaldırılmasıyla birlikte çevre düzenlemesine katkı sağladıklarını ifade etti.

‘Yurttaşların Güvenliğini Sağlamak İçin Çalışmalarımız Sürecek’

Yapı Kontrol Müdürü Kadri Ergenç, Tuşba Belediyesi olarak yurttaşların güvenliğini ve ekolojik dengeyi korumak için kaçak yapılarla mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini belirtti. Ergenç, “Bu tür uygulamalar, sağlıklı bir şehirleşme sürecinin devamı açısından büyük önem taşıyor. Bizler, ekolojik ve eşitlikçi bir yerel yönetim anlayışıyla kaçak yapılaşmanın ve kaçak yapılaşmanın ekolojik denge üzerinde yarattığı tahribatla mücadele etmekte kararlıyız. İlçemizde yaşayan tüm yurttaşlarımıza eşit hak temelinde yaklaşarak, kaçak yapılaşmaların karşısında duracağız,” dedi.

‘Her Yurttaşın Hakkı Olan Alanlar İzinsiz Kullanılıyor’

Ergenç, kaçak yapılarla ilgili yurttaşların duyarlı olması gerektiğini vurgulayarak, bunun bir barınma sorunu olmadığını, her yurttaşın hakkı olan alanların izinsiz bir şekilde kullanıldığını söyledi.

Kıyı işgalinden yeşil alan ihlaline kadar birçok sorunla karşılaştıklarını dile getiren Ergenç, “Van Gölü kıyıları herkese açık alanlardır, belediye olarak kıyı işgaline izin vermeyeceğimizi, yurttaşlarımızın kullanım haklarını savunacağımızı belirtiyoruz. Yine yeşil alan ihlaline karşı taviz vermeyeceğimizi, çocukların park alanlarını, yeşil alanları koruyacağımızı tekrarlıyoruz,” dedi.

Van’da ‘Kaçak Yapılar’ın yıkımı başladı - kacak yapilar 7 Van’da ‘Kaçak Yapılar’ın yıkımı başladı - kacak yapilar 5 Van’da ‘Kaçak Yapılar’ın yıkımı başladı - kacak yapilar 4 Van’da ‘Kaçak Yapılar’ın yıkımı başladı - kacak yapilar 3 Van’da ‘Kaçak Yapılar’ın yıkımı başladı - kacak yapilar 1 Van’da ‘Kaçak Yapılar’ın yıkımı başladı - kacak yapilar 2

Serhat News

Tepki Ver | mutlu4
4
mutlu
Mutlu
2
_zg_n
Üzgün
3
sinirli
Sinirli
3
_a_rm_
Şaşırmış
Van’da ‘Kaçak Yapılar’ın yıkımı başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir