1. Haberler
  2. Güncel
  3. 55 markanın yer aldığı Van Otomotiv Fuarı açıldı

55 markanın yer aldığı Van Otomotiv Fuarı açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 40 stantta 55 markanın tanıtıldığı Otomotiv Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi. Van’da ilk defa düzenlenen ve otomotiv sektöründen yeni modellerin otomotiv tutkunlarına sunulacağı fuarda konuşan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal, yaşanan toplumsal sorunların kent yaşamı üzerindeki etkilerine değinirken, Eşbaşkan Abdullah Zeydan, oluşturulacak bir toplumsal barışın yaşanan krizlerin çözümü olduğunu dile getirdi.

Van’da otomotiv tutkunlarını bir araya getirecek olan ve ilk defa düzenlenen “Otomotiv Fuarı” kapılarını ziyaretçilerine açtı. Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan fuarın açılışına katılırken, çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve iş insanı da fuarda hazır bulundu.
Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve 20 Ekim’e kadar açık olacak olan fuarın açılış törenine yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çok sayıda tanınmış markanın sergilendiği fuarda, fuarı düzenleyen sektör temsilcileri ve oda temsilcileri birer konuşma yaparak, fuarın önemi ve yaratacağı olumlu etkileri anlattı.

‘Öfkeliyiz, öfkemiz örgütlü mücadeleye dönüşecek’

Açış konuşmalarının ardından söz alan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Neslihan Şedal, iki gün önce Van Yüzüncü Yıl öğrencisi Rojin Kabaiş’in 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılmasına dair aileye başsağlığı dileyerek, bu anlamda kentteki sivil toplum örgütleri ve kadın kurumlarının çabaları için teşekkür etti.
Eşbaşkan Şedal, “Maalesef yaşadığımız ülkede birçok toplumsal sorun giderek derinleşirken böylesi organizasyonlarla, bu sorunlarla mücadele etmek elbette anlamlı. Maalesef Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde henüz iki günlük öğrenciyken kaybolan ve 18 günün sonunda cansız bedenine ulaşılan Rojin’den bahsetmeden geçmek olmaz. Buradan ailesine sabır ve herkese başsağlığı diliyoruz. Bu konu ile ilgili hakikaten sivil toplum kuruluşlarıyla güçlü bir sahiplenme ortaya koyduk. Ancak maalesef Rojin’i canlı bir şekilde bulamadık. Üzgünüz, ancak mücadelemiz devam edecek. Öfkeliyiz ancak bu öfke örgütlü bir mücadeleye dönüşecek” dedi.

‘Sorunlar düşünülerek daha iyi yatırımlar yapılabilir’

“Bir ülke kadınların yaşam alanı özgürleştikçe yaşam standartları yükseldikçe özgür olabiliyor, adil olabiliyor, demokratik olabiliyor” diyen Şedal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Böylesi sorunların çözülmesiyle aslında daha iyi yatırımların yapılabileceği, daha özgür, ekonomik anlamda daha üstün standartlara ulaşabilecek bir toplum yaratabileceğimizi bilmemiz gerekiyor. Dolayısıyla böylesi ortamlar bu tür alanlarda farkındalık yaratabilmenin de ortamları olabilmeli. Önceki dönem eşbaşkanlarımız bu anlamda ciddi bir master plan çalışması içerisindeyken bir irade gaspıyla arkadaşlarımız rehin alındı ve sürgüne gönderildi. Ancak onların bıraktığı emek üzerinden örgütlenerek bu sorunu çözebileceğimizi bunun için bir master plan hazırlığı içerisinde olacağımızı ifade edelim. Bu sebeple bu sözleri burada ifade etmeyi önemli buluyoruz. Bunun zeminini oluşturduğu için de arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.”

‘İhtiyacımız toplumsal barıştır’

Daha sonra söz alan Eşbaşkan Abdullah Zeydan, yaşanan sorunların çözümü noktasında toplumsal duyarlılıkların önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Kentin bir çok sorunu var, doğru. Ama hem kentimizde hem Türkiye de yaşanan bütün sorunların kaynağının, sıkılı yumruk haline gelen eller olduğunu, ötekileştirme olduğunu, kutuplaştırma kişisel ve bireysel çıkarların ön plana çıkarılması olduğunu unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla son süreçlerde ortaya çıkan sıkılı yumrukların bir diyalog eline dönüşmesi değerlidir, kıymetlidir. Ülkenin ve bölgenin de ihtiyacı budur. Toplumsal barıştır. Kutuplaştırıcı ve ötekileştirici dilden uzaklaşmak ve kucaklayıcı dili, diyaloğu, müzakereyi ve barışı esas almak gerekir. Eğer biz bunu başarabilirsek, bu küçük de olsa atılan adımların daha da büyüyerek, ılımlı bir yönde ilerlemesini sağlayabilirsek yaşadığımız derin krizleri de kısa bir sürede atlatacağımıza inanıyoruz” dedi.

55 markanın yer aldığı Van Otomotiv Fuarı açıldı - IMG 20241017 WA0057

‘Kentin sorunlarını ortak akılla çözeceğiz’

Seçildikleri günden bu yana tüm etkinliklerde bulunmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Zeydan, “Özellikle fuarların içerisinde yer aldık. Destekçisi olduk. Çünkü biz biliyoruz; derin bir yoksullukla, derin bir işsizlikle karşı karşıyayız. Biz kentimizin tanıtımına katkı sunacak, kentin tarihi kültürel yapısına katkı sunacak, kentte yaşanan bu işsizliği ve yoksulluğa çare olacak bütün girişimlerin ve bütün adımların destekçisi olacağız. Dolaysıyla ebetteki yaşanan antidemokratik, hukuksuz düzenin yarattığı kötü bir ortam var. Bunun yarattığı derin bir yoksulluk var. Bütün bunları ortadan kaldıracak kabiliyetimiz de var. Van potansiyeli çok yüksek bir il. Jeostratejik konumu, jeopolitik konumu, turizm potansiyeli çok yüksek, hem kış turizmi, hem inanç, kültür, tarih, doğa turizmi var. Bununla birlikte bir tarım kenti olması, sanayi, ticaret kenti olması çok önemli. Yatırım ve üretim alanı olmaya çok müsait. Fakat bu alanlarda kendi potansiyeline ulaşamamış bir Van gerçekliği de var. Biz işte tüm bu bütün alanlarda hak ettiği potansiyele ulaşabilmesi için üstümüze düşen bütün sorumlulukları, kentin bütün paydaşlarıyla, bütün bileşenleriyle aldığımızı her defasında dile getiriyoruz. Kentlerimizi kentin dinamikleriyle birlikte yöneteceğimizi söyledik. Bunu pratikte de gösteriyoruz” diye konuştu.

55 markanın yer aldığı Van Otomotiv Fuarı açıldı - IMG 20241017 WA0061

Eşbaşkanlara yoğun ilgi

Konuşmaların ardından Eşbaşkanlar, açılış kurdelesini fuara katılan oda başkanları ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle birlikte kesti. Kurdele kesimi ardından fuarda sergilenen otomobil, motosiklet, otobüs, elektrikli taşıt ürünlerinin sergilendiği stantlar gezildi. Gezi sırasında yurttaşlar Eşbaşkanlara yoğun ilgi gösterildi.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuar 20 Ekim’e kadar sürecek. Yoğun katılımla açılan fuarda 40 stant bulunurken, 55 markanın tanıtımı yapılıyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
55 markanın yer aldığı Van Otomotiv Fuarı açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar

    Sırf kin ve nefret kusuyorlar fazla o koltuklarda oturamasınız bu kafayla

    Cevapla