1. Haberler
  2. Güncel
  3. Van Büyükşehir Belediyespor hedef tek çatı

Van Büyükşehir Belediyespor hedef tek çatı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Büyükşehir Belediyespor kulübü, kentte spor ve sporcunun gelişimini hedefleyerek tüm branşlarda en iyi başarı sağlamak üzerine faaliyetlerini sürdürüyor. Kulüp Başkanı Erdem Dara, açacakları yeni spor okullarıyla çocuklar ve gençleri tek çatı altında buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Van’da yüzlerce genç ve çocuğu spora kazandırarak bu alandaki hayallerini gerçekleştirmelerine öncülük eden Van Büyükşehir Belediyespor, okullarda ve spor tesislerinde keşfettiği yetenekli gençleri bünyesine kazandırmaya devam ediyor. Basketbol, Futbol, Voleybol, Hentbol, Atletizm, Dağcılık, Judo ve Tekvando branşlarında 850’yi aşkın aktif lisanslı sporcuyu bünyesinde barındıran kırmızı siyahlı kulüp, futbol takımının yer aldığı amatör yerel ligi başta olmak üzere tüm branşlarında başarı hedefliyor. Malzeme, ulaşım gibi tüm ihtiyaçlarının Büyükşehir Belediyesince karşılandığı sporcuların, deneyimli antrenörlerden eğitim almaları sağlanıyor.

Yeni branşlarla ve okullarla yola devam

Birçok sporcunun milli takıma kadar yükseldiği, ulusal başarılara imza atılan kulübün bu yılki hedefini anlatan Kulüp Başkanı Erdem Dara, kulüp bünyesine Kayak ve Paintball branşlarını da katacaklarını ve branş sayısını 10’a çıkartacaklarını belirtti.

Kulüp tesisleşmesinin sporun ve sporcunun gelişimindeki önemine de değinen Dara, “Bu ay kulüp bünyemizde Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hayata geçireceğimiz ücretsiz spor okullarıyla da dezavantajlı gruplar başta olmak üzere sporu seven tüm kesimi tek çatı altında buluşturacağız. Bizim bu çabalarımız da asıl anlamda eksiklik olan sporcu fabrikasını kazandırmaya da yöneliktir. Bu altyapıyı oluşturabilmemiz için bu tür spor okulları da çok büyük önem arz ediyor. Fabrikanın bir nevi temellerini oluşturuyor” dedi.

Van’a yeni sporcu kamp eğitim merkezi

Kentin tesisleşme konusunda yetersizliğine de değinen Başkan Dara, “Van’a ve Vanlıya yakışır sporda tesisleşmenin altyapılarını bizler inşa etmeye çalışıyoruz. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlarımızın destek ve talimatlarıyla bir sporcu kamp eğitim merkezi açmayı hedefliyoruz. Bunun proje ve fizibilite çalışmalarına başladık. Önümüzde süreçte bununla alakalı daha net sonuçlar elde edeceğiz” diye konuştu.

Bünyelerinde yer alan tüm branşlarda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu da sözlerine ekleyen Dara, bu bağlamda sporcu ve antrenörlerle planlamalarını yaptıklarını ifade etti.

Van Büyükşehir Belediyespor hedef tek çatı - bsb2 Van Büyükşehir Belediyespor hedef tek çatı - bsb3 Van Büyükşehir Belediyespor hedef tek çatı - bsb4

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Van Büyükşehir Belediyespor hedef tek çatı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir