1. Haberler
  2. Güncel
  3. Tuşba Belediyesi’nden çiftçilere önemli destek

Tuşba Belediyesi’nden çiftçilere önemli destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tuşba Belediyesi, kırsal alanlarda hayvancılığı desteklemek amacıyla üreticiye sundurma ve sıvat desteğinde bulundu.

Tuşba Belediyesi’nin yerelden kalkınma projesi doğrultusunda hayvancılıkla uğraşan yurttaşları destekleme çalışmaları sürüyor. Toplam altı mahallede yapılması planlanan sundurmalar, dört mahallede tamamlandı. Proje kapsamında bulunan diğer iki mahallede ise çalışmalar başladı.

Tuşba Belediyesi, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile imzaladığı protokol kapsamında yüzde elli destekle sundurma projesini hayata geçirdi.

Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapımı büyük oranda tamamlanan sundurma çalışmaları, Sağlamtaş, Dilimli, Kolsatan ve Yalnızağaç mahallelerinde tamamlandı. Aşit ve Halkalı mahallelerinde ise kazı çalışmalarının başladığı belirtildi.

Sundurma çalışmaları ile beraber sıvat çalışmalarını da sürdüren Park Bahçeler Müdürlüğü, Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı desteği ile 150 adet sıvatın kurulumuna başladı.

“Sundurma çalışmalarında sona gelindi”

Park Bahçeler Müdürü Şehmus Gündüz, muhtarların talepleri doğrultusunda mahallelerde planlama yapıldığını belirterek, sundurma çalışmalarında sona gelindiğini, sıvat çalışmalarında ise Van Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan alınan destekle sıvatların kurulumunu en yakın zamanda tamamlayacaklarını belirtti. Van Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere destek amacıyla verdiği sıvatlar, mahallelerdeki ihtiyaca göre planlanarak kurulumu tamamlanacak.

Tuşba Belediyesi’nden çiftçilere önemli destek - Tusba belediyesi

Gündüz, dağıtılan sıvatlar sayesinde hayvanların su ihtiyacının karşılanacağını söyleyerek, “Böylelikle hayvanlarda gelişim kaybı önlenerek, yüksek miktarda et ve süt kazanımı sağlanacak. Dağıtılan sıvatların en büyük faydalarından bir tanesi de hayvanlara sağlayacağı temiz su olacak,” dedi.

“Tarımsal destek ekolojik dengeyi koruyor”

Gündüz, Tuşba ilçesinin büyük oranda kırsal alanlardan oluştuğunu, hedeflerinin besicileri desteklemek olduğunu belirterek, “Tuşba Belediyesi olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşan yurttaşlara her türlü desteği sunmaya hazırız,” dedi. Projelerinin devam edeceğini ifade eden Gündüz, tarımsal desteğin ekolojik dengeyi koruduğunu belirterek, “Çiftçilerin ve besicilerin desteklenmesi, verim ve kaliteyi yükseltirken aynı zamanda sürdürülebilirliği sağlayarak çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin geliştirilmesinin önünü de açıyor,” dedi.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Tuşba Belediyesi’nden çiftçilere önemli destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir