1. Haberler
  2. Güncel
  3. Abdulahat Arvas AKP’den istifa mı ediyor?

Abdulahat Arvas AKP’den istifa mı ediyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da yaşanan ‘Mazbata Krizi’nin aktörü ve AKP’nin Van’da tarihi yenilgi yaşamasının mimarlarından olan AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas’ın istifa ederek başka bir partiye geçebileceği iddia edildi.

31 Mart yerel seçimlerde Van’da AKP tarihinin en düşük oyunu alarak tarihi bir başarısızlığa imza atanlar arasında gösterilen AKP’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas’ın istifa edeceği ve başka bir partiye geçebileceği konuşuluyor.
Sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Gazeteci Ahmet Bayram sosyal medya hesabı X’te, Arvas’ın başka parti ile görüşme içinde olduğunu yazdı. Bayram, “Amacı ne olduğu bilinmeyen, en önemli seçimin kaybedilmesini sağlayan Van Büyükşehir adayı Abdulahat Arvas’ın siyasi çalışmalardan el çektirilmesi gerekiyor. Zaten kendisinin başka bir parti ile görüşme halinde olduğu ve kısa süre içinde AK Parti’den istifa etmeyi düşündüğü konuşuluyor” paylaşımında bulunması dikkat çekti.

Mazbata krizine neden olmuştu?

Arvas, seçimde yaşadığı başarısızlığa rağmen Yüksek Seçim Kuruluna başvuruda bulunarak Büyükşehir Belediye Başkanı olmaya hak kazanan Dem Partili Abdullah Zeydan yerine mazbatanın kendisine verilmesini istemişti. Mazbatanın AKP’li Arvas’a verilmek istenmesinden sonra kentte günlerce olaylar yaşanmış, Arvas ise bunun baş aktörü olarak gösterilmişti. Halkın büyük tepkisi üzerine üst kurul mazbatayı seçimi büyük biz zaferle kazanan Abdullah Zeydan’a geri vermişti. Arvas’ın seçimi kaybetmesine rağmen mazbatanın kendisine verilmesi için başlattığı girişim başta ailesi olmak üzere kamuoyunda büyük bir tepkiye neden olmuştu.

Serhat News

Abdulahat Arvas ‘Kayyum olarak atanmak istemiyorum’ demiş-Video

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Abdulahat Arvas AKP’den istifa mı ediyor?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir