Ağrı Belediyesi’nde bir işçinin iş akdi feshedildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ağrı Belediyesi Başkanı Savcı Sayan tarafından sendika değiştirilmesi için tehdit edilen bir işçinin daha iş akdi tek taraflı olarak feshedildi. Mezopotamya Haber Ajansının geçtiği habere göre, Ağrı Belediyesi’nde DİSK’e bağlı Genel-İş üyesi bir işçinin daha sendika değiştirmesi için maruz kaldığı baskı ve tehditlerin ardından sözleşmesi tek taraflı feshedildi. AKP’li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan tarafından tehdit edildiği kaydedilen Genel-İş belediye temsilcisi İsmail Berkalp’ın sözleşmesi tek taraflı feshedildi. 

İşten çıkarılanlar göç ediyor

Ağrı Belediyesi’nde birden fazla sendikanın olduğunu ifade eden Genel-İş Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik, belediyedeki baskı ve tehditlerin sadece Genel- İş Sendikası’na üye olanların maruz kaldığını ve böylece üyelerinin sözleşmelerinin tek taraflı olarak feshedildiğini kaydetti. Kış mevsiminde işçi ve emekçilerin işten çıkartılmasının vicdani olmadığını kaydeden Erincik, bu işçiler yerine ise AKP’ye yakın olan kişilerin işe alındığını söyledi. Kentte yaşanan işsizlikten dolayı binlerce gencin göç ettiğine dikkati çeken Erincik, “Biz sendikalar, STK’ler, belediyeler ve siyasi partiler olarak bu göçün önüne geçmemiz gerekirken maalesef bu kara kışta arkadaşlarımızın iş hakları feshediliyor.  Bu işten çıkartılan arkadaşımız da göç etmek zorunda kaldı” dedi. 

Hukuki süreç devam ediyor

Daha önce de Genel- İş üyesi olan İslami Yıldırım, Şefik Edis ve Nimet Kocabey’in sözleşmesi tek taraflı feshedilmişti. 3 işçinin işlerine dönmek için başlattıkları hukuki süreç ise devam ediyor. 

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ağrı Belediyesi’nde bir işçinin iş akdi feshedildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir