Ahmet Şık geri adım attı: Kürt halkından özür dilerim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TİP İstanbul Milletvekili Adayı Ahmet Şık, kullandığı “Kürt faşistlerle uğraşamam” sözleri için yaşanan tepkiler üzerine özür diledi.

Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) istifa ettikten sonra Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) geçen Ahmet Şık’ın HDP ve Kürtleri hedef alan videosu sosyal medyada gündem oldu. Gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Şık, “Konuyu, olayı, olaydaki kişileri ve bağlamını açıklamaya çalışmadan, fikrimi, kastımı ve duygumu yansıtmayan bu sözler nedeniyle kırdığım tüm HDP’li dostlarımdan ve Kürt halkından, TİP’li yoldaşlarımdan içtenlikle özür diliyorum” dedi.

‘Çabam kardeşlik arzumuza gölge düşürmemek olacak’

Ahmet Şık, mesajının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

“Öncelikle 14 Mayıs’a dek ve sonrasındaki ortak mücadele geleceğimiz boyunca da yegane çabam, barış ve kardeşlik arzumuza zarar vermemek, ittifakımızda cisimleşen umutlara gölge düşürmemek olacak.”

TİP’ten açıklama

TİP’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Ahmet Şık’ın sözlerinin partilerinin görüşlerini yansıtmadığı belirtilerek şunlar kaydedildi:

“İstanbul Milletvekilimiz Ahmet Şık’ın bugün kamuoyuna yansıyan sözleri partimizin görüşlerini yansıtmadığı gibi vekilimizin bugüne dek koruduğu mücadele kimliği açısından da talihsiz ve kastını aşan ifadeler içermektedir. Bu sebeple, başta HDP’li dostlarımız olmak üzere ittifak güçlerimizden, Kürt halkından, sol kamuoyundan ve tüm yurttaşlarımızdan özür diliyoruz. Barış ve kardeşlik için sürdürdüğümüz mücadeleden ve dayanışmamızdan asla vazgeçmeyeceğiz.”

Ne olmuştu?

Şık, bir vatandaş ile yaptığı sohbette, vatandaşın, “O kadar sert ve sekter var ki HDP’de” sözleri sonrası Şık, “Hâlâ var, bak Selahattin bugün canımıza okumuş. Güya aynı ittifaktayız. Yapan da Selahattin. Selahattin’i çıkar HDP’den ortada HDP kalmıyor” ifadelerini kullandı.

‘Kürt faşistlerle uğraşamam’

Öte yandan Kürt siyasetçi Hasip Kaplan’ın “HDP’nin başına bir Türk geçmesin” ifadelerini hatırlatan vatandaş Şık’tan “Ben de bundan rahatsızım zaten. Yeterince Türk faşist var, bir de Kürt faşistlerle uğraşamam” cevabı aldı.

Tapki yağdı

Başta Kamuran Yüksek, Ferhat Encü, İmam Taşçıer, Ömer Öcalan ve Sibel Yiğitalp olmak üzere birçok isim Ahmet Şık’ın bu ifadelerine tepki gösterdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ahmet Şık geri adım attı: Kürt halkından özür dilerim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir