AKP Van 1. sıra milletvekili adayı eski Bakan mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tabii “Urfa’da sel felaketi” haberiyle uyandığımız hafta ortasında bu kulis haberini paylaşmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama AKP Van 1. sıra milletvekili adayının eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül olacağı söyleniyor. Ankara’dan gelen kulis bilgisi böyle. Bekleyip görelim.

Ankara’dan bu bilgiler gelirken AKP Van İl örgütünde son zamanlarda çetin bir ‘milletvekili adayı olma’ savaşı yaşanıyor. Bazı AKP’liler, eski bakanlardan Hüseyin Çelik’in liste başı olmasına kesin gözüyle bakıyor. Seçimlere az bir süre kala Kahyan Türkmenoğlu’nun, yaptığı son hamleler ve Ankara’da yürüttüğü lobi çalışmalarıyla kendi ismini ön plana çıkarmayı başardığı görülüyor.

Özellikle il başkanlığı yarışında Kayhan Türkmenoğlu’na yakın olan DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray’ın kardeşi Emre Güray’ın il başkanı olması Türkmenoğlu’nun iktidar yolunda elini güçlendirdi.

Ancak yurttaşların yüzde 95’inin Kürt olduğu kentte, Emre Güray ve Kayhan Türkmenoğlu’nun Kürtçe bilmemesi ise yönetimde yeni bir krizi beraberinde getirdi. Son atamalarla birlikte Van’dan genel merkeze çok sayıda şikayetin gittiği bilinen bir gerçek. Partililer kentte oy oranlarının ciddi düzeyde düştüğüne dikkat çekerek, Kürtçe bilmeyen aday ve il başkanıyla seçim çalışmalarının yapılmasının imkansız olduğunu vurguluyor.

İtiraz seslerinin yükselmesinden sonra AKP Genel Merkezi’nde Kürt olan ve Kürtçe bilen eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün ismi ön plana çıkmaya başladı. Parti kaynakları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürpriz bir şekilde Abdulhamit Gül’ü kente liste başı olarak gönderme ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çekiyor.

Abdulhamit Gül’ün aday olarak gönderilmesi durumunda Van’da son üç yıldır milletvekili hazırlığı yapan Kayhan Türkmenoğlu için bir hayal kırıklığı yaşanacağı aşikâr.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
AKP Van 1. sıra milletvekili adayı eski Bakan mı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir