1. Haberler
  2. Güncel
  3. Arda Güler Cristiano Ronaldo’yu da geride bırakarak tarihe geçti

Arda Güler Cristiano Ronaldo’yu da geride bırakarak tarihe geçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024’teki ilk maçında Gürcistan ile karşı karşıya geldiği maçta Real Madrid’de forma giyen genç yıldız Arda Güler karşılaşmanın 65. dakikasında uzun yıllar unutulmayacak bir gol attı. İspanya başta olmak üzere Avrupa basını Arda Güler’i manşetlere taşıdı.

Türkiye A Milli Takımı, EURO 2024’teki ilk sınavında Gürcistan ile karşı karşıya geldi. Milli takım sahadan 3-1’lik skorla ayrılırken, Arda Güler tarafından atılan gol uzun zaman konuşulacak cinsten.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Gürcistan karşılaşmasına Polonya ile oynanan son hazırlık maçına göre 4 değişiklikle milli takımı sahaya sürdü. Montella, Salih Özcan, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu ve Semih Kılıçsoy’un yerine Ferdi Kadıoğlu, Arda Güler, Kenan Yıldız ile Barış Alper Yılmaz’ı ilk 11’de sahaya sürdü.

İspanyol devi Real Madrid formasıyla teknik direktör Carlo Ancelotti tarafından sezonun son haftalarında sağ kanatta şans bulan 19 yaşındaki futbolcu, milli forma ile de aynı bölgede görevlendirildi.

Mert Müldür’den inanılmaz gol!

A Milli Takım maçın 25. dakikasında Mert Müldür ile 1-0 öne geçti. Ferdi Kadıoğlu’nun sol kanattan taşıdığı atak sonrası yapılan orta Gürcistan savunmasından geri döndü. Gelişine çok şık ve sert bir vuruş yapan Mert Müldür, Milli Takımı Gürcistan karşısında 1-0 öne geçirdi.

Gürcistan’ın eşitlik golünü bulmasının ardından ilk devre 1-1 sona erdi. İkinci yarıda oyunun kontrolü A Milli Takım’a geçti. Maçın 65. dakikasında ‘Altın Çocuk’ Arda Güler, Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihine geçecek nitelikte inanılmaz bir gol attı. İspanya başta olmak üzere Avrupa basını Arda Güler’i manşetlere taşıdı.

‘Arda Güler’de sihir var’

İspanya’nın önde gelen spor sitesi AS, Arda Güler’in golünü “Arda Güler’de sihir var” sözleriyle okuyucularına aktardı. Haberde “Muazzam! Kusursuz! Füze! Ne şut ama! Sol ayağına dönüyor ve Mamardashvili’nin sağ üst köşesinden ağları havalandıran bir şut çıkarıyor.” ifadelerine yer verildi.

MARCA sitesi ise Arda Güler için “Ne kadar iyi.” ifadesini kullandı.

İngiltere’den Daily Mail sitesi, Arda Güler’in muazzam golünü “Real Madrid’in genç oyuncusu Arda Güler, turnuvaya ilk kez katılan takımların mücadele ettiği F Grubu açılış maçında takımını yeniden öne geçiren golü attı” sözleriyle özetledi.

Almanya’dan Bild ise “Rüya gol! Türkiye baskıyla sağdan topu kazanıyor ve Ayhan’ın pasıyla top Güler’de kalıyor. Genç oyuncu yaklaşık 26 metreden nişan alıyor ve sol üst köşeye güçlü bir vuruş yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Şampiyonası’nda gol atan en genç oyuncu oldu

Arda Güler ayrıca (19 yaş 114 gün), Cristiano Ronaldo’yu (2004; 19 yaş 128 gün) geride bırakarak Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu oldu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Arda Güler Cristiano Ronaldo’yu da geride bırakarak tarihe geçti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir