1. Haberler
  2. Güncel
  3. Ardahanlı Başkan yetkililere seslendi: Köylü yok oluyor efendiler uyuyor

Ardahanlı Başkan yetkililere seslendi: Köylü yok oluyor efendiler uyuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ardahan’da şap hastalığı günden güne hızla yayılmaya ve hayvanların telef olmasına devam ediyor.

Yaşanan bu durumdan sonra yetkililerin ilgisizliğine bir tepkide Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Asim Özer’den geldi.

Ardahan Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Asim Özer, Şap hastalığı sürecinde yaşanan ilgisizlik ve alınmayan önlemler için tepki gösterdi. Başkan Özer Şap hastalığında çiftçi ve yetiştiricilerin yaşadığı sorunları görmemezlikten gelinmesi ve tedbir alınmamasını eleştirerek şunları söyledi:

“Köylü yok oluyor efendiler uyuyor”

“Bu hayvan hastalığı için acilen harekete geçilmeli salgın gittikçe yayılıp korkunç bir hal aldı. Bayram geldi kurbanlıklar kesilecek salgın ortada bu durum da il Tarım Müdürlüğü ne yaptı hazırlığı nedir? Tarımda bulunan veterinerler görevlendirilmeli halk arasında konuşuluyor ölen hayvanlar üzerinde tarımın bir inceleme yapmadığı biliniyor şap var denip insanları kaderine bırakmayın. Kesilecek hayvanlar tarım tarafından kontrolden geçirilmeli, bu salgın bayram sonrası halkta büyük bir sorun ve rahatsızlık oluşturacaktır. Bu toplum hayvancılık bölgesi insanların geçim kaynağı il tarım da bulunan veterinerler niçin var köylere mezralara ulaşıp halkın hayvanlarının telef olmaması için çaba gösterilsin. İlgisizlik duyarsızlık bu halkın kaderi olmamalı.

Kaynak: Ardahan Haber

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ardahanlı Başkan yetkililere seslendi: Köylü yok oluyor efendiler uyuyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir