Arvas’a göre pandemide açılmasına izin verilmeyen sınır kapısının nedeni ‘PKK’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MÜSİAD Van Şubesi kongresinde konuşan AKP Van milletvekili Abdullahat Arvas, Van Kapiköy sınır kapısının tamamlanmasına rağmen tır geçişlerine kapalı olmasını PKK’ye bağladı.

Müstakil Sanayici ve İş Adamlar Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi’nin 8. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Van Ticaret ve Sanayi Odası Erek Toplantı Salonu’nda yapılan genel kurula AKP ve bazı kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Van Milletvekili Abdullahat Arvas, “İran ile sınır ticaretimiz var. 4 yıldır kapımız bitmesine rağmen 24 saat esasıyla tır taşımacılığı yapamıyoruz. Bu bölgenin çok sıkıntıları var. Esnaflar bayram gecelerinde haraca bağlanıyordu. 10 yıl içinde binlerce ailemiz Van’dan göç etti. Güven olmazsa huzur da olmaz, bu şehrin acılarını da biliyoruz. Şehrimiz artık bir güven şehri oldu” diye konuştu.

Konuşmaların ardından tek liste ile yapılan seçimde Ertuğrul Balibay, MÜSİAD Van Şubesi Başkanlığına seçildi.

Balibay, “MÜSİAD patronlar kulübü değildir, bilgi kulübüdür. Bu süreçte bu görevi bana layık gören yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.

Ne olmuştu

Pandemi döneminde Van Kapiköy sınır kapısı yaklaşık 3 yıl kapalı kalmıştı. Türkiye genelinde bulunan 36 sınır kapısından sadece bölgede bulunan ve içinde Kapiköy sınır kapısının da bulunduğu 4 kapının kapalı olması uzun süre tepkilere neden olmuştu.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN TSO) üyeleri, koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla İran’la olan Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılması için çözüm bulamadıkları için binada, sınır kapısının tekrar açılması için toplu dua etmişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Arvas’a göre pandemide açılmasına izin verilmeyen sınır kapısının nedeni ‘PKK’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir