1. Haberler
  2. Güncel
  3. ATV dizisinde Kürt bölgesel yönetimine hakaret

ATV dizisinde Kürt bölgesel yönetimine hakaret

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ATV’de yayınlanan “Yalnız Kurt” adlı dizinin bu haftaki bölümünde, Irak Federal Kürdistan Bölgesi’nin siyasi durumunu hedef alarak hakaret içeren ifadelere yer verildi.

Turkuaz Medya Gurubuna ait olan ATV isimli televizyon kanalında yayınlanan “Yalnız Kurt” adlı dizinin 3 Haziran cuma günü yayınlanan bölümünde Federal Kürdistan Bölgesi ve Kürtlere yönelik hayali, küçümseyici ve aşağılayıcı sözler yer aldı.

Osman Sınav’ın yönettiği dizi, bir harita üzerinde ülkelerin sınırlarını değiştiren küresel emperyal güç ‘Golyat’a karşı mafya üyelerinin verdiği mücadeleyi konu alıyor.Dizideki bir sahnede, Federal Kürdistan Bölgesi’ne  yasadışı yollarla giren “Nizamettin Köz” adında bir iş insanının peşine düştüğü için yakalanan “Viking-Tekin Giritli” adlı karakterin mahkemeye çıkarılması canlandırılmaya çalışıldı.

Bayrak ve posterler kullanıldı

Kurulan mahkeme sahnesinde ‘Kürdistan Bayrağı’ ve Mesud Barzani’nin posteri kullanılırken, Tekin Giritli karakterinin mahkemeye hakaret ettiği görülüyor. Bölgesel statüyü hiçe sayan “Tekin Giritli”, bölgedeki etnik ve dini yapıların da Kürtlere karşı olduğunu iddia ediyor ve “Kürtler devlet olamaz”, “Kerkük ve Musul Türklerindir” şeklinde ifadeler kullanıyor.

Aynı dizi geçtiğimiz hafta ise PKK’nin kuruluşunu anlatan bir sahneye yer tartışmalara neden olmuştu. konu sosyal medyada gündem olmuştu.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
ATV dizisinde Kürt bölgesel yönetimine hakaret
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir