Başkale’deki depremzedeler TOKİ’ye yerleşmek için gün sayıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İran’ın Hoy kentinde önceki yıl meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin yıkıma neden olduğu Van’ın Başkale ilçesinde depremzedeler, TOKİ tarafından yaptırılan yeni evlerine yerleşebilmek için gün sayıyor.

İran‘da 23 Şubat 2020’de yaşanan sarsıntıdan etkilenen, 10 kişinin hayatını kaybettiği, 67 kişinin yaralandığı Özpınar Mahallesi’nde, evleri hasar gören aileler için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 75 konut inşa edildi. Halkın hayvancılıkla geçimini sağladığı mahallede, ahırları yıkılan depremzedeler için 16 ahırın inşaat çalışmaları da tamamlandı.

Depremzedeler, afetlere dayanıklı çelik konstrüksiyondan yapılarak oturuma hazır getirilen konutlara yerleşmek için gün sayıyor. Bugün yapılacak kura çekimiyle yeni evleri belirlenecek olan depremzedeler, Kasım ayının ilk haftasında yapılması planlanan anahtar teslimiyle evlerine kavuşabilecek.

Başkale’deki depremzedeler TOKİ’ye yerleşmek için gün sayıyor - baskale depremzede

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ali İhsan Körpeş, AA muhabirine, bütün afetlerde olduğu gibi Başkale’deki depremde de devletin tüm olanaklarını vatandaşların hizmetine sunduğunu söyledi. Deprem ve sonrasında vatandaşların yaralarının sarılması için tüm kurumların seferber olduğunu hatırlatan Körpeş, şunları kaydetti: “Devletimiz bu süreçte tüm imkanlarıyla vatandaşlarımızın yanında oldu. Bu çerçevede evleri ağır hasar gören hak sahiplerimizin konut inşaatı ivedi bir şekilde başlatıldı. Mevcut durumda 75 konutumuz şu an için hazır. Yakın bir zamanda vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Geri kalanların inşaatına da en kısa zamanda başlayarak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Afet yönetimi ülkemizde çok iyi bir noktada. Dünyaya bu konuda örnek oluyoruz. Hak sahipliği kapsamında vatandaşlarımıza ahırlar da yapılıyor. Mevcut durumda 16 ahır vatandaşlarımıza teslim edilecek. İsteyen vatandaşlarımıza da hak sahipliği kapsamında ahırlar yapılarak teslim edilecek.”

Başkale’deki depremzedeler TOKİ’ye yerleşmek için gün sayıyor - baskale depremzede2

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Başkale’deki depremzedeler TOKİ’ye yerleşmek için gün sayıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir