Bedriye Doku oturma eylemine başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dersim’de iki yıldır haber alınamayan Gülistan Doku’nun ailesinin, Tunceli Adliyesi önünde başlattığı oturma eylemi ikinci gününde sürüyor. 

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Dersim’de 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi, kızlarının akıbetini öğrenmek için Tunceli Adliyesi önünde başlattığı oturma eylemi ikinci gününde devam etti. Adliye önüne gelen anne Bedriye ile baba Halit Doku, “Gülistan nerede?” diye sordu.  

Aileye, Emek ve Demokrasi Güçleri ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü da destek verdi. Ziyaret sırasında kızının akıbetini sorduğu sırada baygınlık geçirerek, yere yığılan Bedriye Doku, kadınların yardımıyla kaldırıldı. Anne Doku’nun kendine gelmesiyle kısa bir açıklama yapan HDP’li Önlü, Doku’nun kaybolmadığını kaybettirildiğini söyledi. Türkiye’de çeşitli yerlerde süren adalet arayışlarına dikkat çeken Önlü, Doku’nun akıbetinin bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı. Önlü, Doku’nun akıbetini sormak için herkesi 5 Ocak’ta Seyit Rıza Meydanı’na davet etti.

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bedriye Doku oturma eylemine başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    9 Kasım 2023, 16:43

    […] 2020’de kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra haber alınamayan Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku, Tunceli Valisi Bülent […]

    Cevapla